ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فضا
علمی

دانشمندان 25 سیگنال رادیویی مرموز و تکرار‌شونده را از اعماق فضا کشف کردند

دانشمندان 25 انفجار سریع رادیویی (FRB) را در اعماق فضا کشف کرده‌اند که پالس‌های مرموز و بسیار قدرتمند آن در الگوهای مختلفی تکرار می‌شوند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۱:۰۰

گروهی از ستاره‌شناسان 25 انفجار سریع رادیویی (FRB) را در اعماق فضا کشف کرده‌اند که پالس‌های مرموز و بسیار قدرتمندی از امواج رادیویی هستند و در الگوهای پیچیده‌ای تکرار می‌شوند.

«زیگی پلونیس»، محقق فوق دکتری در دانشگاه تورنتو و نویسنده اصلی مقاله‌ای که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است، همراه با همکارانش با استفاده از یک الگوریتم، 25 منبع تکرارشونده جدید را حین بررسی یک کاتالوگ قدیمی از FRBها کشف کردند.

براساس گزارش Universe Today، دانشمندان تاکنون متوجه شده‌اند که فقط 29 مورد از مجموع 1000 FRB شناسایی‌شده تا‌به‌امروز درحال تکرار بوده‌اند که با‌این‌وجود، داده‌های جدید می‌تواند تعداد FRBهای تکرارشونده شناخته‌شده فضا را تقریباً دوبرابر کند.

انفجار فضایی

پلونیس به این نشریه گفت:

«زمانی که تمام انفجارهای رادیویی سریع و منابعی که تکرار می‌شوند را به دقت می‌شماریم، متوجه می‌شویم که تنها حدود 2.6 درصد از کل انفجارهای رادیویی سریع که کشف می‌کنیم تکرار می‌شوند.»

او همچنین اشاره کرد که ممکن است تمام منابع انفجار رادیویی سریع درنهایت تکرار شوند، اما بسیاری از آن‌ها خیلی فعال نیستند.

ستاره‌شناسان این انفجارهای مکرر را در داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط رصدخانه رادیویی Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment (CHIME) در بریتیش کلمبیا، کانادا بین سال‌های 2019 تا 2021 مشاهده کرده‌اند.

دلیل انفجارهای مکرر اعماق فضا

از زمان کشف اولین FRB در سال 2007، اخترشناسان در تلاش بوده‌اند تا منبع این پدیده گیج‌کننده فضایی را پیدا کنند. بااین‌حال، تاکنون به دلیل قطعی و مشخصی برای آن اشاره نشده است و فقط برخی دانشمندان استدلال کرده‌اند که تپ‌اخترها، ستاره‌های نوترونی با بار مغناطیسی بالا که با سرعت بسیار زیادی می‌چرخند و پالس‌های مداومی از انرژی تابشی به‌همراه خطوط میدان مغناطیسی قوی را از خود منتشر می‌کنند، ممکن است منبع آن‌ها باشند.

داده‌های جدید احتمالاً در کوتاه‌مدت رمزو‌راز جدیدی برای دانشمندان ارائه خواهد کرد، اما همچنین ممکن است بتواند آن‌ها را یک قدم دیگر به پاسخ نهایی نزدیک‌تر کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی