برخی نمایندگان مجلس خبر از تصویب بی سر و صدای طرح صیانت میدهند
طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و در مسیر شورای نگهبان قرار دارد.
طرح صیانت بی سروصدا و بدون پخش مستقیم جلسات بررسی با توجه به اصل 85 شدن این طرح به تصویب رسید. «مهرداد ویسکرمی»، دبیر کمیسیون طرح صیانت با اعلام اینکه برخی از مواد طرحی که در کمیسیون مشترک تصویب شد به شورای عالی فضای مجازی ارتباط داشت، تاکید کرد این موارد در شورا تصویب شده است و حالا در اختیار هیئت رئیسه مجلس قرار گرفته است.
دبیر کمیسیون طرح صیانت درباره تصویب طرح صیانت به ماهنامه پیوست گفت: «برخی از مواد طرحی که در کمیسیون مشترک تصویب شد به شورای عالی فضای مجازی ارتباط داشت و در این شورا تصویب شد. حال کمیسیون موادی که تصویب کرده بود را در اختیار هیئت رئیسه گذاشته است.»
به گفته ویس کرمی، صحن باید در مورد زمان اجرای قانون نظر بدهد. همچنین او از رئیس مجلس نقل کرده با توجه به اینکه شورای عالی فضای مجازی کار خود را انجام داده است، برای تعیین زمان اجرا برای رایگیری به صحن میرود.
نماینده خرمآباد با اشاره به اینکه صحن برای اجرای سه، پنج یا هفت ساله طرح تصمیم خواهد گرفت، گفت: «کمیسیون مشترک اختیار تام دارد و صحن فقط در مورد اینکه طرح چند سال آزمایشی اجرا شود به صحن میرود.»
جلسات آنلاینی که برگزار نشد
تصویب طرح صیانت در شرایطی انجام شد که بنا بود جلسات بررسی این طرح به صورت آنلاین و شفاف برگزار شود.
پافشاری موافقان طرح صیانت به نتیجه رسید
دو هفته قبل «علیاصغر عنابستانی»، عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت اعلام کرده بود در مجلس به دنبال طرحی هستند تا بتوانند مجددا طرح صیانت را به جریان بیندازند. عنابستانی مدعی شده بود اگر طرح صیانت پیش از این تصویب شده بود، فضای مجازی به درستی مدیریت شده و نیاز به فیلتر آن توسط دستگاههای امنیتی در ماجراهای اخیر نبود.
عنابستانی همچنین مدعی شده بود اگر بهموقع طرح صیانت تصویب و مدیریت درستی بر فضای مجازی حاکم میشد، دستگاه امنیتی مجبور نمیشد به ماجرایی فرهنگی و اجتماعی ورود امنیتی داشته باشد و کلاً فضای مجازی را فیلتر کند.
این اظهار نظر عنابستانی در شرایطی طرح شد که «مرتضی آقاتهرانی»، رئیس کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم تهران در مجلس، در گفتوگو با فارس اعلام کرد در مجلس در تلاش هستند تا مدیریت فضای مجازی را بهدست بگیرند.
آقاتهرانی با اشاره به فعالیت کمیسیون مشترک برای تنظیم مقررات فضای مجازی گفت پلتفرمهای واتساپ، اینستاگرام و توییتر نمیتوانند از خارج کشور هرگونه که میخواهند مدیریت شوند و هیچجای دنیا نیز این وضعیت وجود ندارد.
یک سال گذشت و طرح صیانت به تصویب رسید
کلیات طرح صیانت، اسفند ماه سال گذشته در کمیسیون ویژه این طرح تصویب شد اما پس از مدت کوتاهی، معاونت قوانین مجلس در نامهای رئیس کمیسیون به آن ایراد گرفت و اعلام کرد آئیننامه داخلی مجلس در مراحل تصویب این طرح رعایت نشده است زیرا طرحی که به کمیسیون مشترک برای تصویب ارجاع داده شده بود با طرح تصویبشده مغایرت داشت.
آغاز فیلترینگ اینستاگرام، واتساپ و شکلگیری دومینوی طولانی فیلترینگ از ابتدای مهرماه امسال تا کنون با نگرانی کاربران اینترنت نسبت به اجرای چراغ خاموش طرح صیانت همراه بود. در شرایطی که برخی نمایندگان مجلس مدعی عدم اجرای این طرح و بیارتباطی فیلترینگ با طرح صیانت شده بودند، حالا یک عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت حرف آخر را زد و اعلام کرد طرح صیانت در مجلس تصویب شده و به شورای نگهبان میرود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
پرسش اینه که:مگه همه چیز فیلتر نیست طوری که حتی سایت های داخلی هم در باز شدن مشکل پیدا کردن،اون وقت چی رو میخوان صیانت کنن؟
کل شبکه های اجتماعی فیلتر شدن همچنین بسیاری از سایت های مفید و کاربردی. چیزی مونده که دسترسی مردم رو بهش دشوار نکرده باشید؟
اینترنت برای ما صیانت شده س ولی خودشون اینترنت دارن با بهترین سرعت و بدون فیلتر.
درواقع برای ما اینترانت و برای بعضی ها اینترنت.
باید تاسف خورد به حال و روز این مملکت.