ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کلیه
سلامت

دستاوردی مهم برای بیماران دیابتی؛ محققان روشی برای ترمیم آسیب‌های کلیه کشف کردند

محققان در آزمایش روی موش‌ها و سلول‌های انسانی در آزمایشگاه، فرایند ترمیم کلیه را ممکن کردند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

گروهی از محققان بین‌المللی روشی را برای بازتولید کلیه پیدا کرده‌اند که می‌تواند به کمک کلیه‌های آسیب‌دیده از بیماری‌هایی مثل دیابت بیاید. این روش نه‌تنها باعث بازیابی عملکرد این اندام حیاتی می‌شود، بلکه جلوی نارسایی کلیه را می‌گیرد و می‌تواند کمک بسزایی به بیماران کند.

محققانی از سنگاپور و آلمان در مطالعه‌ای تازه به بررسی پروتئینی موسوم به اینترلوکین-11 (IL-11) پرداخته‌اند که ظاهراً در واکنش به آسیب در اندام‌ها، ایجاد مشکل می‌کند. آن‌ها می‌گویند آزمایش روی موش‌ها نشان داده است که وقتی کلیه‌ها دچار آسیب می‌شوند، سلول‌های مجاور ناحیه آسیب اینترلوکین-11 منتشر می‌کنند.

این پروتئین سرعت رشد سلول‌ها را کاهش می‌دهد و یک آبشار مولکولی از التهاب و خراشیدگی را ایجاد می‌کند، ولی زمانی که IL-11 مسدود می‌شود، این فرایند هم به‌وجود نمی‌آید و سلول‌های سالم می‌توانند دوباره تولید شوند و آسیب موجود را برطرف کنند. محققان با کمک مهندسی ژنتیک و با داروی آنتی‌بادی، تولید اینترلوکین-11 را در موش‌ها متوقف کردند.

مسدودسازی IL-11 می‌تواند به ترمیم کلیه کمک کند

پروفسور «استوارت کوک»، از محققان ارشد این پژوهش می‌گوید: «دریافتیم که IL-11 برای عملکرد کلیه زیان‌آور است و بیماری مزمن کلیوی را ایجاد می‌کند. همچنین نشان دادیم که درمان ضد IL11 می‌تواند نارسایی کلیه را علاج کند، اثر بیماری مزمن کلیه را معکوس سازد و از طریق بازتولید سلول‌ها، عملکردهای کلیه را در موش‌ها بازیابی کند و درعین‌حال برای استفاده درازمدت ایمن باشد.»

دانشمندان آزمایش‌هایی را روی سلول‌های کلیه انسان در آزمایشگاه هم انجام داده و نتایج مشابهی را به‌دست آورده‌اند. آن‌ها آنتی‌بادی اینترلوکین-11 را به سلول‌های مبتلا به کلیه دیابتی دادند و متوجه شدند که سلول‌ها دوباره می‌توانند تکثیر شوند و با خنثی‌کردن اثر خراشیدگی و التهاب، درنهایت کارکرد این اندام را به حالت عادی برگردانند.

بااین‌حال، مطالعات فعلی هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارند و تا زمانی که در کارآزمایی‌های بالینی امتحان نشود، نمی‌توان گفت که این روش موفقیت‌آمیز خواهد بود یا خیر. نتایج این پژوهش در مجله Nature Communications منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی