عرضهکنندگان انواع بازیهای خارجی باید 10 درصد عوارض بدهند
این عوارض که چندسالی است از فروش بازیهای خارجی دریافت میشود، سال گذشته آورده احتمالی 200 میلیارد تومانی برای دولت داشت.
طبق مصوبه نمایندگان مجلس، همچون سالهای اخیر، عرضهکنندگان انواع بازیهای خارجی قابلنصب در کامپیوتر، موبایل و کنسولهای بازی باید معادل ده درصد قیمت فروش را بهعنوان عوارض پرداخت کنند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز و در جریان بررسی گزارش تلفیق بودجه 1402 در بخش درآمدی، بند (ق) تبصره 6 این لایحه را به شرح زیر تصویب کردند:
«ق- سازمان امور مالیاتی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است از عرضهکنندگان انواع بازیهای خارجی قابلنصب در رایانه، تلفنهای همراه و پیشانه بازی (کنسول) عوارضی معادل ده درصد (%۱۰) قیمت فروش را اخذ و به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید.»
احتمالاً همچون گذشته این عوارض اخذشده در اختیار بنیاد ملی بازیهای رایانهای قرار میگیرد تا صرف حمایت از توسعه بازیهای تولید داخل شود.
دریافت چنین عوارضی به تصمیم مرکز ملی فضای مجازی بازمیگردد. این مرکز سال 1397 در راستای تعریف قانون بودجه، مصوبهای را تصویب کرد که در آن عبارت «دستورالعمل اجرایی دریافت 10 درصد از درآمدهای حاصل از نشر و عرضه تجاری و رسمی بازیهای رایانهای خارجی» ذکر شده بود. این مصوبه در سالهای اخیر درحال اجراییشدن است.
نتایج یک پیمایش از سوی بنیاد ملی بازیهای رایانهای نشان میدهد مجموع هزینهکرد بازیکنان برای خرید بازی روی پلتفرم کنسول و رایانه در سال 1400 حدود 2100 میلیارد تومان بوده که سهم بازیهای بومی کمتر از یک درصد است. این رقم نشان میدهد نزدیک به 190 میلیارد تومان عوارض در سال 1400 برای فروش بازیهای رایانهای خارجی روی این دو پلتفرم بایستی دریافت میشده است.
بد نیست بدانید سهم بازیهای کنسول و رایانهای بومی در سال 1400 به نسبت سال 1398، یک درصد کاهش یافته است.
پیشبینی میشود دریافت چنین عوارضی با توجه به قیمت سرسام آور دلار، درنهایت به ضرر مصرفکننده بشود. درحالحاضر با نرخ دلار کنونی نیز کمتر نوجوان و جوانی توانایی خرید بازیهای اورجینال خارجی را دارند و دریافت عوارض 10درصدی بر گرانی این بازیها میافزاید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.