ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بهترین گوشی های سامسونگ از نظر دوربین - گلکسی اس ۲۳ اولترا
تکنولوژی

هوش مصنوعی چگونه می‌تواند صنعت گوشی‌های هوشمند را در 5 سال آینده متحول کند؟

هوش مصنوعی می‌تواند با حضور در بخش‌هایی مانند دوربین و عمر باتری، باعث پیشرفت گسترده صنعت موبایل شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۰

هوش مصنوعی درحال متحول‌کردن بسیاری از جنبه‌های زندگی بشر است و مسلماً گوشی‌های هوشمند نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اما هوش مصنوعی چگونه می‌تواند این گجت‌های کاربردی و دوست‌داشتنی را متحول کند؟

در این مطلب می‌خواهیم به سراغ سه زمینه‌ای برویم که هوش‌ مصنوعی با حضور در آن‌ها می‌تواند صنعت موبایل را در پنج سال آینده متحول کند.

عمر و سلامت باتری

باتری یکی از مهم‌ترین بخش‌های گوشی هوشمند محسوب می‌شود؛ زیرا مشخص می‌کند که تا چه اندازه می‌توانیم از دستگاه خود بدون نیاز به شارژ مجدد استفاده کنیم. بااین‌حال، عملکرد باتری می‌تواند در طول زمان بنابر دلایل مختلفی ازجمله دما، چرخه شارژ و الگوهای استفاده ضعیف شود. هرچند نمی‌توان نحوه استفاده از گوشی‌های هوشمند را تغییر داد، اما می‌توان با هوش مصنوعی در نحوه کنترل باتری و شارژ گوشی تغییر ایجاد کرد!

هوش مصنوعی می‌تواند با پیش‌بینی عمر مفید باتری، بهینه‌سازی تنظیمات آن براساس رفتار کاربر و کاهش مصرف انرژی با مدیریت فرایندهای پس‌زمینه، به بهبود عمر باتری کمک کند؛ مانند ویژگی شارژ تطبیقی ارائه‌شده توسط شیائومی یا ویژگی حفاظت هوشمند که توسط اوپو و وان پلاس در استاندارد SuperVOOC وجود دارد.

این تکنیک‌های هوش مصنوعی می‌توانند به‌طور بالقوه استقامت باتری گوشی‌ها را تا 30 درصد افزایش دهند، سلامت باتری موبایل را تا 40 درصد بیشتر کرده و به‌طور کلی در هزینه‌های مربوط به انرژی کاربران صرفه‌جویی کنند.

دستیار صوتی

دستیار صوتی یک راه آسان برای تعامل با گوشی، از طریق زبان طبیعی ارائه می‌کند. دستیارهای صوتی از فناوری‌هایی مانند تشخیص صدا، پردازش زبان طبیعی (NLP) و هوش مصنوعی برای درک دستورات انسان و پاسخ به آن‌ها استفاده می‌کنند. همچنین این فناوری می‌تواند وظایف مختلفی مانند برقراری تماس، ارسال پیام، پخش موسیقی، بررسی آب‌و‌هوا و موارد دیگر را انجام دهد.

بااین‌حال، دستیارهای صوتی هنوز با چالش‌هایی مانند دقت، عملکرد محدود و نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی مواجه هستند.

فناوری‌های جدید هوش مصنوعی می‌توانند دستیارهای صوتی را با استفاده از مدل‌های پیشرفته NLP مانند ChatGPT که می‌توانند پاسخ‌های طبیعی و جذاب‌تری ارائه کنند، بهبود ببخشند. هو‌ش مصنوعی همچنین می‎‌تواند به دستیاران صوتی اجازه دهد که از بازخورد کاربران چیزی یاد بگیرند، با سناریوهای مختلف سازگار شوند و خدمات شخصی‌سازی‌شده‌تری ارائه کنند.

دوربین گوشی هوشمند

دوربین بخش مهم دیگر گوشی‌های هوشمند است که مصرف‌کنندگان زیادی را به خود جذب می‌کند. درحال‌حاضر دوربین‌های گوشی‌ها با هوش‌ مصنوعی نتایج خیره‌کننده‌ای را ارائه می‌کنند که باعث می‌شود آن‌ها به رقیب دوربین‌های حرفه‌ای DSLR تبدیل شوند.

هوش مصنوعی می‌تواند با استفاده از سیستم تشخیص صحنه باعث بهبود عکس‌های گرفته‌شده توسط موبایل شود. در این روش، هوش مصنوعی به‌صورت خودکار تنظیمات مربوط به عکس را بسته به اینکه سوژه در چه دسته‌ای قرار می‌گیرد و عوامل دیگری مانند شرایط نور، تنظیم می‌کند. همچنین می‌تواند تشخیص اشیا را فعال کند که به دوربین اجازه می‌دهد چهره‌ها را از پس‌زمینه متمایز نماید. علاوه‌براین، هوش‌ مصنوعی می‌تواند کیفیت تصویر را با استفاده از تکنیک‌های عکاسی محاسباتی مانند HDR بهبود ببخشد.

درنتیجه، هوش مصنوعی در پنج سال آینده گوشی‌های هوشمند را از بسیاری جهات متحول خواهد کرد. انتظار می‌رود با بهبود عمر باتری، کیفیت دوربین و قابلیت‌های دستیار صوتی، هوش ‌مصنوعی گوشی‌های هوشمند آینده را قدرتمندتر، همه‌کاره‌تر و کاربرپسندتر از همیشه کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Arad Rezaeian
    Arad Rezaeian | ۱۵ اسفند ۱۴۰۱

    بخش بهبود کیفیت عکس با هوش مصنوعی همین الانم وجود دارە. انویدیا حتی ویدیوها رو هم بهبود میدە.

  • jamalFeetmaster
    jamalFeetmaster | ۱۵ اسفند ۱۴۰۱

    مقاله ضعیفی بود

مطالب پیشنهادی