ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آلودگی هوا
نجوم و فضا

ناسا ماهواره‌ای را برای بررسی دقیق آلودگی هوا به فضا پرتاب کرد [تماشا کنید]

ماهواره ناسا که TEMPO نام دارد، می‌تواند عناصر شیمیایی اصلی آلودگی هوا، مانند دی‌اکسید‌نیتروژن و فرمالدئید را اندازه‌گیری کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

ناسا در مداری با چرخش ثابت به دور زمین، یک ابزار نوآورانه برای بررسی آلودگی هوا راه‌اندازی کرده است. این ابزار که TEMPO نام دارد، تعدادی از آلاینده‌های مضر موجود در هوا مانند دی‌اکسیدنیتروژن، فرمالدئید و اوزون سطح زمین را که بلوک‌های سازنده هوای آلوده هستند، زیر نظر دارد.

TEMPO با کمک موشک فالکون 9 اسپیس‌ایکس از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال به فضا پرتاب شد. به گفته ناسا، این پرتاب با موفقیت انجام شده و ماهواره جوی سازمان فضایی بدون هیچ حادثه‌ای از موشک جدا شده است. همچنین این ابزار تحقیقات خود را در اواخر ماه مه یا اوایل ژوئن آغاز خواهد کرد.

پرتاب ماهواره بررسی آلودگی هوا ناسا

TEMPO درست بالای استوا و در یک مدار زمین‌ثابت قرار دارد و می‌تواند در هر ساعت کیفیت هوای آمریکای شمالی را اندازه‌گیری کند. ابزار ناسا می‌تواند به‌صورت محله‌ای اندازه‌گیری‌های دقیقی را ارائه کند و دید جامع و کاملی از آلودگی برای دانشمندان ناسا فراهم کند.

علاوه‌براین، فرصت‌های منحصر‌به‌فردی را ارائه می‌کند تا دانشمندان انواع جدیدی از داده‌ها را درباره موضوعاتی ازجمله تغییر سطح آلودگی هوا در طول اوج ساعات پُرتردد، اثرات رعد‌وبرق بر لایه اوزون، حرکت آلودگی مربوط به آتش‌سوزی جنگل‌ها و اثرات طولانی‌مدت کودها بر جو به‌دست بیاورند.

نحوه کار TEMPO نیز به این صورت است که نور بازتاب‌شده توسط گازها و ذرات موجود در جو را اندازه‌گیری می‌کند و دانشمندان از این طریق می‌توانند با توجه به طول موج‌های منعکس‌شده، مواد مختلف را از یکدیگر تشخیص دهند.

«جان هاینز»، رئیس برنامه‌های TEMPO، در بیانیه مطبوعاتی خود گفت:

«می‌دانیم که پالایشگاه‌های نفت یا کارخانه‌های شیمیایی معمولاً در محله‌های کم‌درآمد قرار دارند. یکی از دلایلی که ارزش ملک این مناطق کمتر است، کیفیت هوای نامناسب آن است. اما ما هرگز برای تأیید آن مانیتورهای زمینی مستقر در هر محله‌ای نداشته‌ایم.»

TEMPO دومین نمونه از ابزارهای قدرتمندی محسوب می‌شود (تصویر بالا) که برای ردیابی آلودگی هوا طراحی شده است. کره جنوبی در سال 2020 طیف‌سنج پایش محیط زمین‌ثابت خود را به فضا پرتاب کرد که آلودگی آسیا را اندازه‌گیری می‌کند و ماهواره Sentinel-4 آژانس فضایی اروپا نیز در سال 2024 پرتاب خواهد شد که وظیفه اندازه‌گیری آلودگی هوا در اروپا و آفریقای شمالی را بر عهده دارد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی