ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اینتل و آرم
کامپیوتر و سخت افزار

اینتل و آرم با هدف توسعه تراشه‌های موبایل با یکدیگر همکاری می‌کنند

همکاری اینتل و آرم به ساخت و توسعه تراشه‌های مبتنی بر فناوری ساخت ۱.۸ نانومتری با مصرف کمتر و قدرت بیشتر کمک می‌کند.

امیر امام جمعه
نوشته شده توسط امیر امام جمعه | ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ | ۰۸:۳۰

اینتل و آرم دو غول صنعت تراشه در جهان به شمار می‌روند که یکی از آن‌ها در ساخت پردازنده‌های دسکتاپ تبحر دارد و دیگری روی طراحی معماری تراشه‌های موبایل و کم‌مصرف تمرکز کرده است. اکنون این دو شرکت اعلام کرده‌اند که جهت توسعه تراشه‌های موبایل و به‌اشتراک‌گذاری فناوری‌ها با یکدیگر همکاری خواهند کرد.

نتیجه همکاری اینتل و آرم چیست؟

همکاری اینتل و آرم می‌تواند به تولید تراشه‌های کم‌مصرف مبتنی بر فناوری ساخت 18A منتهی شود. این همکاری در مرحله اول روی طراحی تراشه‌های موبایل براساس معماری هسته‌های پردازشی ARM تمرکز دارد و در ادامه به محصولات مرتبط با صنایع مختلف دیگر مثل خودرو، اینترنت اشیا، پایگاه‌های داده و هوافضا ختم می‌شود.

طبق بیانیه رسمی منتشر‌شده توسط هر دو شرکت، مشتریان ARM تاکنون تراشه‌های خود را حول معماری هسته‌های پردازشی کورتکس طراحی می‌کرده‌اند و اکنون قادر خواهند بود تا از فناوری‌های نوین اینتل درزمینه ترانزیستورها برای بهبود مصرف انرژی و عملکرد استفاده کنند. مدیرعامل اینتل در رابطه با همین موضوع اشاره کرده است که چنین توافقی به سایر شرکت‌ها امکان دستیابی به نسل بعدی فناوری پردازشی را خواهد داد.

توافق اخیر قسمتی از استراتژی IDM 2.0 به شمار می‌رود که طبق آن، اینتل سرمایه‌گذاری عظیمی روی صنایع ساخت پردازنده در سراسر جهان انجام خواهد داد که تمرکز ویژه‌ای روی ایالات‌متحده و کشورهای اتحادیه اروپا دارد. این رخداد می‌تواند تعادل را در زنجیره تأمین تراشه در دنیا برقرار سازد و مشکل فعلی کمبود تراشه به‌دلیل افزایش تقاضا توسط صنایع مختلف را برطرف سازد.

فرایند ساخت پردازنده 18A اینتل درواقع یک فناوری تولید ۱.۸ نانومتری ترانزیستور است و واژه A در نام آن به واحد آنگستروم اشاره دارد. هر آنگستروم برابر با ۱ به توان ۱۰- متر است؛ درنتیجه ۱۸ آنگستروم معادل ۱.۸ نانومتر (هر نانومتر 10 به توان ۹- متر) خواهد بود. مهاجرت به‌سمت چنین فناوری می‌تواند نویدبخش تراشه‌های کوچک‌تر در آینده نزدیک با مصرف انرژی بسیار پایین‌تر نسبت به نمونه‌های کنونی یا قدرت پردازشی بیشتر با توان مصرفی برابر باشد و چگالی ترانزیستورها را در واحد سطح افزایش دهد. 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی