ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
دادگاه اپل
اینترنت و شبکه

پای «کریگ فدریگی» به پرونده شکایت ایلان ماسک از اپل و OpenAI کشیده شد

دادگاه «کریگ فدریگی» را موظف به ارائه اسناد مرتبط با این پرونده دانسته اما درخواست مشابه برای «تیم کوک» را رد کرده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۱۳:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

پرونده ضدانحصار شرکت xAI متعلق به «ایلان ماسک» علیه اپل و OpenAI وارد مرحله جدیدی شده و اکنون «کریگ فدریگی»، معاون ارشد مهندسی نرم‌افزار اپل، به‌عنوان یکی از افراد کلیدی این پرونده معرفی شده است.

شکایت xAI از اپل و OpenAI

xAI در آگوست ۲۰۲۵ از اپل و OpenAI شکایت کرد. شرکت ایلان ماسک مدعی است همکاری میان اپل و OpenAI باعث شده جایگاه چت‌بات Grok و همچنین اپلیکیشن ایکس در رتبه‌بندی اپ استور تحت تأثیر قرار بگیرد. xAI مدعی شده اپل در رتبه‌بندی‌های اپ استور جانب‌دارانه عمل کرده و با اولویت دادن به ChatGPT، مانع از قرارگرفتن Grok و X در رتبه‌های بالاتر شده است.

اکنون با ادامه روند رسیدگی به این پرونده، نام فدریگی نیز به آن اضافه شده است. طبق اسنادی که در دادگاه منطقه‌ای ایالات متحده برای ناحیه شمالی تگزاس ثبت شده، شرکت X Corp و xAI تلاش کرده‌اند فدریگی و «تیم کوک»، مدیرعامل اپل، را به‌عنوان «مسئول» (Custodian) معرفی کنند.

در فرآیندهای حقوقی، Custodian به فردی گفته می‌شود که احتمال دارد اطلاعات مهم یا دسترسی مستقیم به اسناد مرتبط با پرونده داشته باشد و باید مدارک مرتبط را ارائه کند.

معاون ارشد مهندسی نرم‌افزار اپل

طبق استدلال شاکیان، کوک و فدریگی هر دو در تصمیم‌های «راهبردی و سطح‌بالا» درباره توافق اپل و OpenAI نقش داشته‌اند. براساس استدلال دادگاه، شاکیان توانسته‌اند نشان بدهند فدریگی احتمالاً «شواهد مرتبط و منحصربه‌فردی» در اختیار دارد؛ اما چنین چیزی درباره کوک صدق نمی کند و الزامی به حضور او وجود ندارد.

این موضوع به‌ویژه به اطلاعات مربوط به ادغام سرویس OpenAI در مجموعه قابلیت‌های Apple Intelligence اشاره دارد؛ قابلیتی که مجموعه ابزارهای هوش مصنوعی اپل محسوب می‌شود و انتظار می‌رود فدریگی به‌عنوان مدیر ارشد نرم‌افزار اپل در تصمیم‌گیری‌های آن نقش مهمی داشته باشد.

حالا کریگ فدریگی باید اسناد مرتبط با پرونده را حداکثر تا ۱۷ ژوئن ۲۰۲۶ (۲۷ خرداد) در اختیار دادگاه قرار دهد.

در بخش دیگری از این پرونده، xAI تلاش کرده بود اپل را مجبور کند تمام اسناد مربوط به سیاست‌های داخلی این شرکت درباره استفاده کارکنان از ابزارهای هوش مصنوعی و چت‌بات‌ها را ارائه کند. اما دادگاه این درخواست را رد کرد. به‌گفته دادگاه، مشخص نیست سیاست‌های داخلی اپل درباره استفاده کارکنان از ابزارهای هوش مصنوعی چه ارتباطی با ادعای انحصارطلبی در اپ استور دارد، زیرا نحوه استفاده کارمندان از این ابزارها تأثیر مستقیمی بر رتبه‌بندی اپلیکیشن‌ها در اپ استور ندارد.

xAI استدلال کرده بود که اپل از ایمنی محصولات OpenAI تمجید می‌کند، اما همزمان برای استفاده کارکنان خود از این ابزارها محدودیت‌هایی تعیین کرده است. بااین‌حال دادگاه اعلام کرده اعمال چنین محدودیت‌هایی لزوماً به معنای ارائه اطلاعات نادرست درباره امنیت یا حریم خصوصی این سرویس‌ها به کاربران نیست.

از سوی دیگر، همه درخواست‌ها نیز از طرف xAI مطرح نشده است. OpenAI هم از دادگاه خواسته بود «ایلان ماسک» ایمیل‌ها و ارتباطات مرتبط در شرکت‌های تسلا و اسپیس‌ایکس و سایر مکاتبات مرتبط را ارائه کند. دادگاه با این درخواست موافقت کرده و ماسک باید این اسناد را تا ۳ ژوئن (۱۳ خرداد) ارائه دهد.

جواد تاجی
جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من در دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • CraigFederighi
    CraigFederighi | 1 هفته قبل

    بنده هیچ ارتباطی با این پرونده ندارم! دوست داشتیم چت‌گ‌پ‌ت رو بالاتر رتبه بندی کنیم، اپ استور خودمونه، اصلا قطعش میکنیم مثلا ۷۹روز که کسی از ما شکایت نکنه!

    • hamideh-
      hamideh- | 1 هفته قبل

      با john ternus هماهنگ کنید
      همینجاس اگر ریپلای کنه

  • 34455hisaosun
    34455hisaosun | 1 هفته قبل

    مانی کی برمیگرد؟

    • hamideh-
      hamideh- | 1 هفته قبل

      این هفته که نیست هفته دیگه میاد

مطالب پیشنهادی