![](https://static.digiato.com/digiato/2025/02/DeepSeek-1_3-910x600.jpg.webp)
استارتاپ دیپسیک ظاهراً در پی توسعه تراشه هوش مصنوعی اختصاصی است
این استارتاپ هماکنون درحال استخدام افراد فعال در این زمینه است.
گزارشهای تازه حکایت از آن دارند که استارتاپ هوش مصنوعی دیپسیک نیز مثل OpenAI قصد دارد به جمع تولیدکنندگان تراشههای هوش مصنوعی بپیوندد.
استارتاپ دیپسیک توانسته با مدلهای رایگان و قدرتمند خود محبوبیت زیادی میان کاربران به دست بیاورد و حتی برخی رقبای غربی خود را به چالش بکشد. این استارتاپ نوپا روی توسعه مدلهای هوش مصنوعی تمرکز کرده اما به ادعای نشریه DigiTimes, قصد تولید تراشه هوش مصنوعی اختصاصی خود را هم دارد.
دیپسیک درحالحاضر از تراشههای هواوی و انویدیا استفاده میکند
![](https://static.digiato.com/digiato/2025/02/shocking-things-about-chinas-ai-bot-deepseek-2-1024x683.webp)
این گزارش جزئیاتی از تراشه مدنظر دیپسیک افشا نمیکند اما مدعی است این استارتاپ مشغول استخدام فعالان صنعت تراشه برای کار روی این پروژه است.
البته توسعه تراشه هوش مصنوعی اختصاصی توسط دیپسیک قطعاً آسان نخواهد بود. بهدلیل تحریمهای آمریکا دسترسی شرکتهای چینی به تراشهها و فناوریهای تولید تراشههای پیشرفته هوش مصنوعی محدود شده است. TSMC نیز بهتازگی اعلام کرده محدودیتهای بیشتری روی صادرات تراشه به چین وضع میکند.
دیپسیک درحالحاضر برای تأمین تراشههای هوش مصنوعی خود به هواوی وابسته است و محصولات هواوی اغلب از لحاظ فناوری از رقبا عقبترند. این مسئله توسعه مدلهای دیپسیک را کند میکند.
از انویدیا نیز بهعنوان یکی از تأمینکنندگان اصلی تراشههای دیپسیک نام میبرند. براساس گزارشها، دیپسیک توانسته مجموعاً ۲۰ هزار تراشه هوش مصنوعی H800 و H100 را با مجموع ارزش یکمیلیارد دلار از انویدیا بخرد. این تراشهها مخصوص بازار چین توسعه داده شدهاند. بسیاری از شرکتهایی که هماکنون مشتریان تراشههای هوش مصنوعی انویدیا هستند، برای کاهش اتکای خود به این شرکت سراغ توسعه تراشههای اختصاصی رفتهاند.
دیپسیک ادعا میکند برای توسعه مدلهای هوش مصنوعی خود کمتر از ۶ میلیون دلار هزینه کرده است. این ادعا از همان ابتدا با واکنشهای متفاوتی روبهرو شد و حتی مدیر ارشد واحد هوش مصنوعی گوگل نیز چنین ادعایی را اغراقآمیز خواند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.