ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

معرفی قوانین جدید هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا
هوش مصنوعی

اتحادیه اروپا از شرکت‌ها می‌خواهد داده‌های آموزشی مدل‌های هوش مصنوعی را اعلام کنند

جریمه عدم رعایت قانون هوش مصنوعی در اروپا تا ۷ درصد درآمد سالانه شرکت است.

مهدی فروغی
نوشته شده توسط مهدی فروغی | ۲۲ تیر ۱۴۰۴ | ۱۶:۰۰

اتحادیه اروپا با معرفی دستورالعمل‌های جدید هوش مصنوعی، از شرکت‌های فعال در این حوزه خواسته تا به‌صورت شفاف داده‌های آموزشی مدل‌های خود را افشا کنند و از نقض حق نشر خودداری نمایند.

براساس گزارش‌ها، این اقدام بخشی از تلاش‌های گسترده اتحادیه برای اجرای اولین چارچوب قانونی جامع تنظیم هوش مصنوعی در جهان است که سال گذشته معرفی شد. اگرچه این قوانین هنوز به‌طور کامل اجرایی نشده‌اند، اخیراً دستورالعمل‌هایی برای تسهیل اجرای آنها توسط غول‌های فناوری مانند OpenAI، مایکروسافت و گوگل ارائه شده است.

دستورالعمل جدید هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا

دستورالعمل جدید هوش مصنوعی به‌منظور کمک به مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) برای تطابق با قوانین جدید ارائه شده است. این قانون از دوم آگوست (11 مرداد) اجرایی می‌شود، اما مدل‌های جدید یک سال و مدل‌های فعلی دو سال فرصت دارند تا با آن سازگار شوند. دستورالعمل‌ها در سه بخش کلیدی شفافیت، حق نشر و ایمنی تنظیم شده‌اند.

معرفی قوانین جدید هوش مصنوعی در اتحادیه اروپا

در زمینه شفافیت، شرکت‌ها ملزم به ارائه اطلاعات دقیق درباره نحوه آموزش مدل‌ها، میزان مصرف انرژی، قدرت پردازش و منابع داده‌های آموزشی هستند که این موضوع احتمالاً با مقاومت شرکت‌ها روبه‌رو خواهد شد.

بخش حق نشر تأکید دارد که مدل‌های زبانی باید به قوانین حق نشر از جمله پی‌وال‌ها (Paywalls) و محدودیت‌های خزیدن وب‌سایت‌ها احترام بگذارند. این مسئله باعث بروز مناقشاتی شده است؛ برای مثال ناشران اینترنتی اروپا علیه ویژگی خلاصه‌سازی هوش مصنوعی گوگل شکایت کرده‌اند. همچنین دانمارک قانونی پیشنهاد داده که به افراد حق نشر تصویر خود را اعطا می‌کند تا از تولید دیپ‌فیک‌های غیرمجاز جلوگیری شود.

شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی پذیرفته‌اند که فناوری آنها ممکن است با قوانین حق نشر فعلی ناسازگار باشد و برخی مدیران هشدار داده‌اند که الزام به کسب اجازه از همه دارندگان حق نشر ممکن است فعالیت هوش مصنوعی را به‌طور ناگهانی متوقف کند.

در زمینه ایمنی، دستورالعمل هوش مصنوعی به تهدیدهای احتمالی از جمله نقض امنیت شخصی، نظارت گسترده، توسعه سلاح، کلاهبرداری و انتشار اطلاعات نادرست اشاره دارد. به گزارش بلومبرگ، تخلفات از قانون هوش مصنوعی اروپا می‌تواند موجب جریمه‌ای تا 7 درصد از درآمد سالانه شرکت‌ها شود که می‌تواند اثر بازدارنده مهمی داشته باشد.

مهدی فروغی

فارغ‌التحصیل شیمی دانشگاه تهران و ارشد زبان انگلیسی، اما عشق اصلیم سینماست؛ دنیایی که همیشه در آن غرق می‌شوم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی