ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایستگاه فضایی بین المللی
نجوم و فضا

ناسا برای اولین بار با فناوری لیزر، یک ویدیو 4K را به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاد

با وجود این فناوری در طول مأموریت‌های آرتمیس، می‌توان از فرود فضانوردان روی ماه، پوشش زنده 4K ارائه کرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۴ مرداد ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰

مهندسان ناسا ارتباطات لیزری را با موفقیت آزمایش کردند و توانستند با این فناوری، یک ویدیو 4K را از یک هواپیمای در حال پرواز در ایستگاه فضایی بین المللی استریم کنند.

همانطور که ناسا در بیانیه خود توضیح می‌دهد، با وجود این فناوری در طول مأموریت‌های آرتمیس، می‌توان از فرود فضانوردان روی ماه، پوشش زنده ارائه کرد و به‌طورکلی از آینده خوبی در زمینه توسعه ارتباطات نوری خبر می‌دهد که می‌تواند انسان‌ها را به مریخ و فراتر از آن برساند.

ناسا معمولاً برای ارسال داده و گفتگو با فضانوردان از امواج رادیویی استفاده می‌کند، اما درباره ارتباطات لیزری می‌گوید که این فناوری با استفاده از نور مادون قرمز می‌تواند داده‌ها را 10 تا 100 برابر سریع‌تر از امواج رادیویی منتقل کند.

نحوه ارسال داده‌ها به ایستگاه فضایی بین المللی

در این آزمایش، مهندسان ناسا یک هواپیما را به ترمینال لیزری قابل‌حمل مجهز کردند و سپس با پرواز بر فراز دریاچه ایری در مرز ایالات متحده آمریکا با کانادا، هواپیما داده‌ها را به کلیولند ارسال کرد. سپس داده‌ها از طریق یک شبکه زمینی به مرکز آزمایشی نیومکزیکو ناسا منتقل شدند، جایی که آن‌ها برای ماهواره LCRD این آژانس در فاصله 35 هزار کیلومتری زمین ارسال می‌شوند. در نهایت، LCRD داده‌ها را به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال کرد.

تصویر متحرک زیر روند ارسال داده‌ها با فناوری لیزری ناسا را نشان می‌دهد:

هرچند برخی مأموریت‌های آرتمیس به تعویق افتاده‌اند، طبق تغییرات ناسا، مأموریت آرتمیس 3 که برای اولین بار پس از سال 1972 قرار است انسان‌ها را به سطح ماه بازگرداند، اکنون با تأخیر 9 ماهه، برای سپتامبر 2026 مصادف با شهریور 1405 برنامه‌ریزی‌شده است. بنابراین تا آن زمان ممکن است با کمک ارتباطات لیزری به‌صورت زنده و 4K شاهد ورود فضانوردان به سطح ماه باشیم.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی