ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

وویجر 1
نجوم و فضا

همه ابزارهای علمی فضاپیمای وویجر 1 دوباره در دسترس قرار گرفتند

فضاپیمای وویجر 1 که در فضای میان‌ستاره‌ای به‌سر می‌برد، حالا دوباره می‌تواند از تمام ابزارهای علمی خود به زمین اطلاعات بفرستد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۰

فضاپیمای وویجر 1 به‌عنوان وسیله ساخت بشر که در دورترین نقطه از زمین قرار دارد، چند ماه پیش دچار مشکلاتی شده بود که می‌توانست آینده فعالیت‌های این فضاپیما را به‌ خطر بیندازد. اما ناسا موفق به رفع ایرادات سیستم‌های آن شد و حالا اعلام کرده است هر چهار ابزار علمی Voyager 1 دوباره درحال ارسال اطلاعات به زمین است.

وویجر 1 نوامبر 2023 با مشکلاتی روبه‌رو شد که باعث می‌شد سیگنال‌های عجیب و غیرقابل‌فهمی به زمین بفرستد. باتوجه‌به 46 ساله بودن این فضاپیما دور از انتظار نبود که به پایان کارش نزدیک شده باشیم و فاصله 24 میلیارد کیلومتری با زمین نیز تعمیر آن را دشوار کرده بود. اما اکنون ناسا می‌گوید هر چهار ابزار علمی وویجر 1 دوباره درحال ارسال اطلاعات به زمین است تا یافته‌هایش را درباره امواج پلاسما، میدان‌های مغناطیسی و ذرات وابسته به فضا به‌ دست ما برساند.

فضاپیمای وویجر 1 دوباره به‌طورکامل فعال شد

زمانی که کارشناسان ناسا مشکل وویجر 1 را شناسایی کردند، متوجه شدند سیستم بسته‌بندی ارسال داده به زمین خراب شده؛ به‌ همین دلیل کد خودش را به موقعیت دیگری در «زیرسیستم داده‌های پرواز» (FDS) منتقل کردند تا این پردازش‌ها را انجام بدهد؛ درنتیجه، 20 آوریل وویجر 1 دوباره توانست به زمین اطلاعات درست ارسال کند. اما آن زمان فقط دو وسیله از ابزارهای علمی این فضاپیما کار می‌کرد. حالا دو وسیله دیگر هم دوباره فعال شده‌اند و می‌تواند داده‌هایش را به زمین بفرستد.

تیم وویجر 1 به بهینه‌سازی این فضاپیما ادامه خواهد داد تا عملکرد آن را به بهترین حالت برساند اما حتی اگر عملیات رفع این مشکل شکست بخورد و این مأموریت پایان بپذیرد، وویجر 1 همچنان به موفقیتی عظیم دست یافته است. این فضاپیما سال 1977 پرتاب شد و اکنون با حرکت به‌سمت بیرون منظومه شمسی به ماجراجویی‌ به‌سوی ناشناخته‌ها ادامه می‌دهد و اطلاعات ارزشمندی به زمین ارسال می‌کند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی