ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بشر در مریخ
نجوم و فضا

اخترشناس مشهور: برنامه ایلان ماسک برای سکونت بشر در مریخ یک توهم خطرناک است

«مارتین ریس»، اخترفیزیکدان انگلیسی معتقد است که حل تغییرات آب‌و‌هوایی روی زمین آسان‌تر از فرار به یک سیاره دیگر است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۸:۳۰

«ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیس ایکس با برنامه‌های بلندپروازانه خود قصد دارد که تا سال 2050 یک میلیون نفر را به مریخ بفرستد. اما «مارتین ریس»، اختر فیزیکدان مشهور انگلیسی که عنوان «اخترشناس سلطنتی» را به او داده‌اند، از نقشه‌های ماسک به‌عنوان نوعی «توهم خطرناک» یاد کرده است.

همانطور که تلگراف در گزارش خود توضیح می‌دهد، ریس اظهارات جنجالی‌اش را در پادکست Lord Speaker’s Corner بیان کرده است. او از ماسک به‌عنوان «شخصیتی خارق‌العاده» یاد کرده که «خلق‌و‌خوی نسبتاً عجیبی دارد».

اما ریس درباره برنامه‌های ماسک می‌گوید:

«فکر نمی‌کنم واقع‌بینانه باشد و ما باید این دسته از مشکلات را روی زمین حل کنیم. مقابله با تغییرات اقلیمی روی زمین در مقایسه با قابل‌سکونت‌کردن مریخ آسان‌تر است.»

مارتین ریس برنامه ایلان ماسک برای سکونت در مریخ را منطقی نمی‌داند

او در ادامه گفت:

«فکر می‌کنم که ممکن است چند پیشگام دیوانه در مریخ زندگی کنند، درست مانند افرادی که در قطب جنوب زندگی می‌کنند. اما ایده مهاجرت دسته‌جمعی برای جلوگیری از مشکلات زمین، که او و چند تن دیگر از علاقه‌مندان به فضا مطرح کرده‌اند، به نظر من یک توهم خطرناک است.»

پیش از این، «باراک اوباما»، رئیس جمهور سابق ایالات‌متحده نیز خطاب به «ایلان ماسک» و «جف بزوس» گفته بود که قبل از استعمار مریخ باید از زمین محافظت کنیم.

ریس در عوض پیشنهاد کرد که هرگونه اکتشاف انسان در فضا باید به صورت خصوصی و نه با پول عمومی تأمین شود. او گفت بهتر است بخش اعظم اکتشاف و جابه‌جایی سازه‌های ساختمانی در فضا توسط ربات‌ها انجام شود و «فقط افرادی که اشتهای بسیار زیادی نسبت به خطر دارند به فضا بروند و برای آن‌ها سرمایه‌گذاری خصوصی انجام شود».

او توضیح داد:

«نظر من در مورد پروازهای فضایی انسانی این است که نباید بودجه آن‌ها را به‌طور عمومی تأمین کرد، قطعاً نه توسط سازمان‌های دولتی، زیرا آن‌ها باید بسیار مراقب ایمنی باشند و این باعث می‌شود که آن مأموریت‌ها بسیار گران باشند. ربات‌ها می‌توانند تمام کارهای عملی را انجام دهند، سازه‌های بزرگ را در فضا جمع کنند و سطح مریخ و غیره را کاوش کنند. اگر انسان‌ها می‌خواهند به عنوان یک ماجراجویی به فضا پرواز کنند، شاید بتوان با حمایت مالی یا کمک میلیاردرها از آن‌ها حمایت کرد.»

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • nima_sadeghi
    nima_sadeghi | ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

    دنیای آینده رو همین امسال ایلان ماسک مینویسند که از قبل به چیزهای بلندپروازانه فکر میکنند
    همه چیزهای خوب از تخیل و رویا شروع میشه. بعد خواست و زحمت

  • peyman17
    peyman17 | ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

    همیشه عده ای هستن میگن نه نمیشه خطرناکه
    نباید به حرفشون اهمیتی داد

    • rayacoder
      rayacoder | ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

      همیشه هم یه عده هستن که میخوان با کارهای به اصطلاح بزرگ خودنمایی کنن و خودشون رو بزرگ جلوه بدن! یک پایگاه تحقیقاتی در مریخ و هر جای دیگه شاید قابل قبول باشه، اما مهاجرت به سیاره‌ای که چیزی نداره احمقانه هست! در زمین کلی بیابان و زمین تخریب شده وجود داره، چرا انسان برای آبادانی و سبز شدن زمین و بیابانزدایی تلاش نکنه؟ چرا آسیب زدن به سیاره خودمون رو نباید متوقف کنیم؟ چرا برای پایان فقر و گرسنگی و بیماری در زمین تلاش نکنیم؟ همه اینها کم هزینه تر هست و معقولتر اما خب مثل توهمات برخی دهن پر کن و جیب ملت خالی کن نیست! اگر امثال ماسک واقعا نخبه هستند ابتدا شرایط زمین رو بهتر کنند.

مطالب پیشنهادی