ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زحل
نجوم و فضا

نتایج سه تحقیق جدید: حلقه‌های زحل به‌مرور‌زمان ناپدید خواهند شد

برخورد دائمی سنگ‌های فضایی با حلقه‌های زحل، آن‌ها را در طول زمان فرسوده می‌کند و در چند میلیون سال آینده، زباله‌ها حلقه‌ها را نابود می‌کنند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۵ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

زحل بیشتر به‌دلیل حلقه‌های اطرافش شناخته می‌شود و شاید تصور این سیاره بدون حلقه‌هایش کمی عجیب به‌نظر برسد. دانشمندان معتقد هستند که ظاهر نمادین و امروزی این سیاره در چند صد میلیون سال گذشته شکل گرفته است. اکنون در سه مطالعه که روی حلقه‌های سیاره زحل انجام شده، دانشمندان ادعا کرده‌اند که این حلقه‌ها ممکن است در یک بازه زمانی مشابه ناپدید شوند.

دانشمندان در مطالعات خود میزان «خالص بودن» حلقه‌ها را بررسی کرده‌اند تا مشخص کنند زباله‌های جدید تا چه اندازه سریع به آن‌ها اضافه می‌شوند و در طول زمان چه تأثیری روی حلقه‌ها خواهند داشت. سپس آن‌ها با کنار هم قراردادن تمام این داده‌ها، مشخص کردند که حلقه‌های سیاره زحل تا چه اندازه عمر خواهند کرد.

دلایل ناپدیدشدن حلقه‌های زحل

به گفته دانشمندان، حلقه‌های سیاره زحل برای بیش از چند صد میلیون سال در معرض آلودگی قرار نگرفته‌اند که در مقایسه با سن این سیاره (4.6 میلیارد سال) عدد بسیار کوچک‌تر است. اتفاق‌نظر دانشمندان در مطالعات این است که برخورد دائمی سنگ‌های فضایی با این حلقه‌های یخی، آن‌ها را در طول زمان فرسوده می‌کند و در طول چند میلیون سال آینده، زباله‌ها ممکن است حلقه‌ها را نابود کنند. همچنین این احتمال وجود دارد که حلقه‌های سیاره زحل مانند نمونه‌های موجود در نپتون و اورانوس، به‌مرورزمان سبک‌تر شوند و مشاهده آن‌ها سخت‌تر شود.

هر سه مطالعه جدید که توسط مجله‌های Science Advances و Icarus منتشر شده‌اند، براساس داده‌های به‌دست‌آمده توسط مأموریت کاسینی ناسا شکل گرفته‌اند. این مأموریت که به‌طور مشترک توسط ناسا و آژانس فضایی اروپا انجام شده، برای کاوش سیاره زحل و قمرهای آن طراحی شده بود. داده‌های کاسینی نشان می‌دهد که حلقه‌ها در هر ثانیه چندین تن جرم خود را از دست می‌دهند؛ به این معنی که از نظر نجومی، زمان زیادی برای آن‌ها باقی نمانده است. محققان تخمین می‌زنند که این حلقه‌ها حداکثر حدود چند صد میلیون سال دیگر باقی خواهند ماند.

به گفته دانشمندان، خود حلقه‌ها تقریباً به‌طور کامل یخ خالص هستند و کمتر از چند درصد جرم آن‌ها از «آلودگی» غیریخی (مانند قطعات سیارکی و ریزشهاب‌سنگ‌ها) تشکیل شده است. همچنین محاسبه تعداد دفعات برخورد اجسام با حلقه‌های زحل یک راه کلیدی برای پی‌بردن به قدمت آن‌ها بوده است؛ زیرا برخی دانشمندان استدلال کرده‌اند که حلقه‌ها همیشه در اطراف سیاره وجود داشته‌اند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی