ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ایستگاه فضایی
نجوم و فضا

قرارداد 843 میلیون دلاری ناسا با اسپیس ایکس برای بازنشستگی ایستگاه فضایی در سال 2030

ناسا قصد دارد با فضاپیمایی که U.S. Deorbit Vehicle نام دارد ایستگاه فضایی بین‌المللی را برای همیشه از مدار خارج کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۷ تیر ۱۴۰۳ | ۰۹:۰۲

ناسا و اسپیس ایکس قرارداد جدیدی به ارزش 843 میلیون دلار با یکدیگر بسته‌اند که به‌موجب آن شرکت فضایی متعلق به «ایلان ماسک» فضاپیمایی را توسعه خواهد داد که ایستگاه فضایی بین‌المللی را در سال 2030 از مدار خارج می‌کند.

ایستگاه فضایی بین‌المللی در حال نزدیک‌ترشدن به پایان عمر عملیاتی خود است و با وجود برنامه‌‌هایی که برای ایستگاه‌های فضایی تجاری جدید وجود دارد، ISS نهایتاً باید در پایان این دهه از بین برود.

ناسا قصد دارد با فضاپیمایی که U.S. Deorbit Vehicle نام دارد، ایستگاه فضایی بین‌المللی را برای همیشه از مدار خارج کند اما تاکنون اطلاعات بسیار کمی درباره آن منتشر شده است. ناسا توضیح می‌دهد که این فضاپیما با کپسول دراگون اسپیس ایکس که برای ارسال محموله و خدمه به ایستگا‌ه فضا‌یی استفاده می‌شود، متفاوت خواهد بود.

مأموریت اسپیس ایکس: خروج ایمن ایستگاه فضایی بین‌المللی از جو

انتظار می‌رود ایستگاه فضایی بین‌المللی و این فضاپیما پس از ورود مجدد به جو زمین تجزیه شوند و یکی از وظایف پیش‌روی اسپیس ایکس این است که راهی پیدا کند تا ایستگاه به‌گونه‌ای وارد جو شود که برای هیچ منطقه پرجمعیتی خطری به همراه نداشته باشد.

برخلاف این فضاپیماها که توسط اسپیس ایکس ساخته و اداره می‌شوند، ناسا مالکیت پس از توسعه U.S. Deorbit Vehicle را در اختیار خواهد گرفت و آن را در طول ماموریت خود به کار می‌گیرد.

ناسا و شرکای آن در حال ارزیابی استفاده از فضاپیمای روسی روسکوسموس پروگرس (Roscosmos Progress) برای انجام ماموریت خارج‌کردن ایستگاه از مدار بودند، اما تحقیات آن‌ها نشان داد که یک فضاپیمای جدید برای این کار مورد نیاز است. خروج ایمن ایستگاه فضایی بین المللی از مدار مأموریت مشترک پنج آژانس فضایی فعال در آن، یعنی ناسا، آژانس فضایی کانادا، آژانس فضایی اروپا، آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن و شرکت فضایی دولتی روسکوسموس محسوب می‌شود، اما مشخص نیست که مبلغ این قرارداد توسط تمام کشورها پرداخت می‌شود یا خیر.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی