ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استراتوسفر
نجوم و فضا

مطالعه نگران‌کننده دانشمندان: کشف شواهدی از فلزات در استراتوسفر زمین

به گفته دانشمندان، ورود مجدد موشک‌ها به سطح زمین باعث می‌شود تا مقادیری فلز به استراتوسفر زمین وارد شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۸ مهر ۱۴۰۲ | ۱۸:۳۰

دانشمندان در تحقیق جدید متوجه شده‌اند که پرتاب موشک می‌تواند اثرات نامطلوبی بر استراتوسفر زمین که یکی از لایه‌هایی جوی بالایی آن است داشته باشد و فلزات را به آن وارد کند.

در طول چند سال گذشته، شرکت‌ها و کشورهای زیادی ماهواره‌ها و فضاپیماهای خود را به مدار زمین پرتاب کرده‌اند. اکنون تیمی از محققان «دانشگاه پردو» با کمک هواپیماهای تحقیقاتی موفق شده‌اند تا نمونه‌هایی را از این لایه جوی جمع‌آوری کنند. آن‌ها میزان قابل‌توجهی از فلزات را در ذرات معلق هوا شناسایی کرده‌اند که احتمالاً به‌دلیل افزایش پرتاب فضاپیماها و ماهواره‌ها به وجود آمده است.

«دن سیزو»، یکی از نویسندگان مطالعه توضیح می‌دهد:

«ما این ماده ساخته‌شده توسط انسان را در منطقه‌ای بکر ا جو شناسایی کرده‌ایم. و اگر چیزی در استراتوسفر - منطقه پایدار جو - در حال تغییر است، باید نگاه دقیق‌تری به آن داشته باشیم.»

اندازه‌گیری فلزات لایه استراتوسفر زمین

موشک‌هایی که به سمت مدار زمین پرتاب می‌شوند، بقایایی از فلزات را به جا می‌گذارند که می‌تواند جو را به روشی که دانشمندان هنوز در حال تحقیق درباره آن هستند، تحت تأثیر قرار دهد.

برای انجام این مطالعه که در ژورنال علمی Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است، محققان از یک هواپیمای WB-57 برای جمع‌آوری نمونه‌های جوی در 19 کیلومتری بالای آلاسکا و منطقه‌ای که به‌دلیل تشکیل ابرهای دورِقطبی معروف است، استفاده کردند.

علاوه بر این، آن‌ها از ابزارهای نصب‌شده روی یک فروند هواپیمای ER-2 نیز برای اندازه‌گیری‌های خود کمک گرفتند.

داده‌ها ارائه‌شده حضور بیش از 20 عنصر در این منطقه از جو را نشان می‌دهد که نسبت آن‌ها شباهت زیادی به چیزی که در آلیاژهای فضاپیماها استفاده می‌شود، دارد. طبق این مطالعه، میزان لیتیوم، آلومینیوم، مس و سربی که با ورود مجدد فضاپیماها وارد جو شده است، به‌طور قابل‌توجهی از سطح این فلزات موجود در گردوغبار کیهانی طبیعی بسیار بیشتر است.

پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2030 حداکثر 50 هزار ماهواره دیگر در مدار قرار بگیرند. طبق تخمین‌های این تیم تحقیقاتی، انتظار می‌رود که تقریباً نیمی از ذرات اسید سولفوریک استراتوسفر در دهه‌های آینده حاوی فلزات ناشی از ورود مجدد فضاپیما باشد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی