ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واردات خودروهای برقی
اخبار خودرو

سود بازرگانی واردات خودروهای برقی افزایش یافت، تفاوت در وعده و عمل

هیات دولت در آبان ماه 1402، سود بازرگانی حاصل از واردات خودروهای برقی را افزایش داد تا رویای واردات این خودروها بر باد رود.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۱۲ آبان ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰

طی ماه‌های گذشته شاهد رونمایی گسترده از خودروهای برقی و هیبریدی در ایران بودیم. همزمان چندین ایستگاه شارژ نیز در شهر تهران افتتاح شد. با این حال به نظر می‌رسد که بین وعده و عمل در زمینه واردات خودروهای برقی تفاوت معناداری وجود دارد. هیات دولت در جریان جلسه اخیر خود، تعرفه واردات تمامی خودروها به کشور را تغییر داد. البته این تغییر به طور مستقیم در تعرفه رخ نداده، بلکه سود بازرگانی حاصل از واردات افزایش را تجربه کرده است.

براساس مصوبه هیات وزیران در آبان‌ماه 1402، سود بازرگانی خودروهای برقی وارداتی به 11 درصد افزایش یافته است. این سود در گذشته صفر درصد بود که اکنون افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است. بنابراین خودروهای الکتریکی پیش از واردات به کشور، 11 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند.

افزایش سود بازرگانی واردات خودروهای برقی، هیبریدی و درون‌سوز

علاوه خودروهای برقی، سود بازرگانی سایر خودروها نیز افزایش یافته است. براین اساس سود بازرگانی خودروهای ۱۵۰۰ سی‌سی و کمتر نیز از صفر به ۱۱ درصد،  خودروهای ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی‌سی از ۱۱ به ۱۶ درصد و خودروهای ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی‌سی از ۲۸ به ۴۶ درصد افزایش یافته است. بنابراین سری جدید خودروهای وارداتی که هم‌اکنون در حال خروج از گمرک هستند، با قیمت بیشتری نسبت به گذشته در اختیار مشتریان قرار خواهند گرفت. به طور مثال سود بازرگانی چانگان CS35 پلاس سایپا با حجم موتور 1.4 لیتر اکنون به میزان 11 درصد افزایش یافته است. بنابراین سری جدید این خودرو حدود 120 میلیون تومان گران‌تر از قبل به دست مشتریان خواهد رسید.

همچنین بخوانید: اولین خودرو برقی مونتاژی ایران معرفی شد؛ اسکای ول et5 با قیمت 2.8 میلیارد تومان

افزایش سود بازرگانی خودروهای برقی و سایر اتومبیل‌های وارداتی نشان می‌دهد که رویه دولت در حوزه واردات خودرو تغییر کرده است. با توجه به تعرفه‌ها و سودهای بازرگانی تعیین شده برای خودروهای وارداتی برقی و هیبریدی، نباید انتظار داشت که این خودروها با نرخی معقول به بازار کشور برسند. بنابراین رویای واردات انبوه خودروهای پاک بار دیگر از دست رفت.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی