ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کامپیوتر و سخت افزار

OpenAI ظاهراً به‌زودی طراحی تراشه هوش مصنوعی خود را نهایی می‌کند

غول‌های فناوری به‌دنبال تولید تراشه‌های اختصاصی برای کاهش وابستگی به انویدیا هستند.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۰

گزارش‌های تازه حکایت از آن دارند که OpenAI سال جاری میلادی طراحی تراشه هوش مصنوعی خود را نهایی خواهد کرد. این شرکت درحال‌حاضر پیشرو‌ترین شرکت هوش مصنوعی جهان است اما قصد دارد کسب‌وکار خود را به حوزه سخت‌افزار هوش مصنوعی نیز گسترش دهد.

براساس گزارش رویترز، OpenAI هم‌اکنون برای پردازش فعالیت‌های خود به تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا وابسته است. برای کاهش این وابستگی در چند سال گذشته اقدامات مثبتی انجام داده و به نظر می‌رسد سرانجام OpenAI در سال جاری میلادی طراحی تراشه هوش مصنوعی خود را نهایی کند.

تولید انبوه تراشه هوش مصنوعی OpenAI در سال ۲۰۲۶ آغاز می‌شود

به گفته منابع آگاه، پیش از نهایی‌کردن طراحی این تراشه در چند ماه آینده، این محصول برای تولید به شرکت TSMC فرستاده خواهد شد. براساس برنامه‌ریزی‌‌ها، احتمالاً سال ۲۰۲۶ شاهد تولید انبوه تراشه هوش مصنوعی OpenAI خواهیم بود. البته نهایی‌کردن طراحی تراشه به معنای تضمین تولید آن نیست و ممکن است در فرایند تولید تراشه مشکلات پیش‌بینی‌نشده‌ای ظاهر شوند که تولید را عقب می‌‌اندازند.

منابعی داخلی به رویترز گفته‌اند تراشه جدید OpenAI روی مقاصد آموزشی متمرکز خواهد بود و OpenAI از آن به عنوان اهرم فشاری علیه شرکت‌های تأمین‌کننده تراشه خود استفاده می‌کند. پس از تولید نسل اول این تراشه، مهندسان OpenAI قصد دارند سراغ تولید تراشه‌‌های پیشرفته‌تر بروند.

علاوه‌بر‌این، رویترز می‌گوید تراشه هوش مصنوعی OpenAI با فرایند پیشرفته ۳ نانومتری TSMC تولید خواهد شد و از معماری آرایه سیستولیک با حافظه و پهنای باند بالا و قابلیت‌های شبکه گسترده نیز بهره می‌برد. تراشه‌های انویدیا نیز درحال‌حاضر براساس همین معماری و فرایند تولید می‌شوند.

البته OpenAI تنها شرکتی نیست که سراغ تولید تراشه‌های هوش مصنوعی اختصاصی رفته است. شرکت‌های متا، گوگل و مایکروسافت نیز برای کاهش اتکا به انویدیا، در جایگاه بزرگترین تولیدکننده تراشه‌های هوش مصنوعی در جهان، برنامه‌هایی برای تولید تراشه اختصاصی را دارند. بخشی از بودجه‌ای که غول‌های فناوری برای هزینه‌کردن روی هوش مصنوعی در نظر گرفته‌اند به تولید تراشه‌های اختصاصی تخصیص پیدا می‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی