ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مقایسه کیس گیمینگ فاطر و گرین
نقد و بررسی‌

مقایسه کیس‌های گیمینگ مید تاور فاطر FG-770 با گرین Surena Z5

در این مطلب به مقایسه دو کیس گیمینگ اقتصادی فاطر و گرین خواهیم پرداخت.

نیما جلالی
نوشته شده توسط نیما جلالی | ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰

هنگامی که قصد خرید قطعات و اسمبل سیستم را داشته باشید، احتمالاً در وهله آخر سراغ خرید کیس می‌روید؛ درحالی‌که این محصول یکی از مهم‌ترین بخش‌های فرایند اسمبل سیستم است. کیس‌های گیمینگ متنوعی در بازار حضور دارند که هرکدام ظاهر و امکانات جذابی را ارائه می‌دهند. کیس فاطر FG-770 و گرین Surena Z5 دو مدل از کیس‌های گیمینگ در رده قیمتی ۴ تا ۵ میلیون تومان هستند که در ادامه مطلب به مقایسه آن‌ها می‌پردازیم. با دیجیاتو همراه شوید.

تهیه کیس مناسب یکی از مهم‌ترین ارکان برای داشتن سیستم گیمینگ مناسب است. درواقع کیس مهم‌ترین نقش را در زیبایی سیستم شما ایفا می‌کند. از طرفی، این محصول قطعات مختلف کامپیوتر را در دل خود جا می‌دهد و همین تأثیر آن‌ را پررنگ‌تر کرده است. دو شرکت داخلی فاطر و گرین کیس‌های گیمینگ اقتصادی خود را با قابلیت‌های شاخص و قیمتی بین ۴ تا ۵ میلیون تومان روانه بازار کرده‌اند.

ویدیوی مقایسه کیس گیمینگ فاطر FG-770 و گرین Surena Z5

مشخصات فنی کیس گیمینگ فاطر FG-770 و گرین Surena Z5

نام محصولفاطر FG-770گرین Surena Z5
اندازهمید تاورمید تاور
وزن۷.۹ کیلوگرم۶.۸ کیلوگرم
مادربردهای تحت پشتیبانیATX/M-ATX/E-ATX/ITX/M-ITXATX/M-ATX/E-ATX/ITX/M-ITX
تعداد شکاف اسلات توسعه۷ عدد۸ عدد
حداکثر طول کارت گرافیک قابل‌‌پشتیبانی۳۷.۵ سانتی‌متر / قابلیت نصب عمودی ندارد۳۶ سانتی‌متر / قابلیت نصب عمودی ندارد
سیستم خنک‌کنندهپشتیبانی از ۹ عدد فن ۱۲ سانتی‌متری / ۴ عدد فن از پیش نصب‌شده با نورپردازی ARGBپشتیبانی از ۸ عدد فن ۱۲ سانتی‌متری / ۴ عدد فن از پیش نصب‌شده با نورپردازی ARGB
خنک‌کننده مایعپشتیبانی می‌کند / با قابلیت نصب رادیاتور ۲۸ یا ۳۶ سانتی‌متریپشتیبانی می‌کند / با قابلیت نصب رادیاتور ۲۸ یا ۳۶ سانتی‌متری
حداکثر طول پاور۲۵ سانتی‌متر۲۳.۵ سانتی‌متر
ابعاد کیس۴۹۰‍‍‍‍ در ۲۲۰ در ۴۷۰ میلی‌متر۴۴۰ در ۲۲۰ در ۵۱۰ میلی‌‌متر
درگاه‌های ارتباطییک عدد USB 3.0 و یک عدد USB 2.0 از نوع A و یک عدد USB از نوع Cیک عدد USB 3.0 و دو عدد USB 2.0 همگی از نوع A
رنگ‌بندیمشکی و سفیدمشکی
گارانتی۳۶ ماهه فاطر۲۴ ماهه گرین
قیمت۴ میلیون تومان۵ میلیون تومان

مقایسه کلی ویژگی‌های کیس گیمینگ فاطر FG-770 و گرین Surena Z5

مقایسه کیس گیمینگ فاطر و گرین
مقایسه کیس گیمینگ فاطر و گرین

از ظاهر دو محصول شروع می‌کنیم؛ جایی‌ که تفاوت‌های قابل‌توجهی به‌چشم می‌خورند. فاطر کیس گیمینگ FG-770 را در دو رنگ مشکی و سفید عرضه کرده تا با سلایق بیشتری سازگار باشد؛ اما نماینده گرین تنها در رنگ مشکی قابل‌خریداری است. فرم‌فکتور هر دو محصول از نوع مید تاور بوده و مشکلی از جهت قراردادن آن‌ها روی میز و فضاهای نه‌چندان بزرگ وجود ندارد.

مقایسه کیس گیمینگ فاطر و گرین

از نظر ابعاد، نماینده فاطر طول بیشتری دارد؛ اما درعوض ارتفاع کیس گیمینگ گرین بیشتر است. این موضوع تأثیر چندانی در قابلیت‌های دو کیس ندارد و صرفاً تفاوت‌های ظاهری آن‌ها را در بر می‌گیرد. روی نمای جلوی دو کیس سه عدد فن و روی نمای پشتی نیز یک عدد فن قرار گرفته است که همگی از نوع ١٢ سانتی با نورپردازی ARGB هستند. یکی از مزایای Surena Z5 نسبت به رقیبش، بهره‌مندی از کنترلر اختصاصی برای نورپردازی RGB است.

بدنه هر دو کیس فولادی بوده و استحکام بالایی را در آن‌ها شاهد هستیم؛ بااین‌وجود، ضخامت ورقه فولادی استفاده‌شده در کیس فاطر کمی بیشتر است و همین سبب شده که وزن آن حدود ١ کیلوگرم بیشتر باشد. درکل اما بدنه کیس FG-770 محکم‌تر به‌نظر می‌رسد. روی بخش کنار کیس‌های فاطر و گرین پنلی از نوع شیشه حرارت‌دیده دودی تعبیه شده تا بتوانید محتوای داخل را به‌سادگی تماشا کنید. برای درآوردن این پنل می‌بایست پیچ‌های اطراف آن را باز کنید.

از طراحی که بگذریم، نوبت به ویژگی‌های اصلی این کیس‌های گیمینگ می‌رسد. یکی از نقاط قوت اصلی این دو محصول، پشتیبانی از انواع و اقسام قطعات در زمینه‌های مختلف است. مادربردهای فرم‌فکتور ATX/M-ATX/E-ATX/ITX/M-ITX در این محصولات پشتیبانی می‌شوند؛ بنابراین عملاً محدودیتی در استفاده از سخت‌افزارهای روز نخواهید داشت.

مقایسه کیس گیمینگ فاطر و گرین

در بحث پشتیبانی از سیستم‌های خنک‌کننده نیز نمایندگان فاطر و گرین عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهند. کیس FG-770 فاطر از ٩ عدد فن خنک‌کننده ١٢ یا ١۴ سانتی‌متری پشتیبانی می‌کند. این رقم در گرین Surena Z5 به ٨ عدد می‌رسد. این موضوع تفاوت چشمگیری را ایجاد نمی‌کند؛ اما توجه به آن خالی‌ از لطف نیست.

اگر درنظر دارید که از سیستم‌های خنک‌کننده حرفه‌ای استفاده کنید نیز همچنان محدودیتی نخواهید داشت؛ چرا که این کیس‌های گرین و فاطر هر دو از رادیاتور با حداکثر طول ٣۶ سانتی‌متری پشتیبانی می‌کنند. همین سبب می‌شود که در استفاده از قدرتمندترین قطعات آزادی عمل داشته باشید. حداکثر ارتفاع پشتیبانی از خنک‌کننده‌های پردازنده نیز در کیس‌های گرین و فاطر به‌ترتیب ۱۶۴ و ۱۷۰ میلی‌متر است. از‌ آنجا که برخی خنک‌کننده‌ها ارتفاعی بین این دو عدد دارند، کیس فاطر دستتان را در این زمینه بیشتر باز می‌گذارد.

یکی از قدرتمندترین کارت‌های گرافیک بازار، یعنی RTX 4090 مدل ROG Strix طول حدود ۳۵.۵ سانتی‌متری دارد که کیس‌های FG-770 و Surena Z5 از آن پشتیبانی می‌کنند. در این بخش اما نماینده فاطر با دست پرتری وارد می‌شود؛ زیرا وجود هولدر کارت گرافیک در این کیس، فشار مدل‌‌های سنگین‌‌تر روی مادربرد را به‌ میزان قابل‌توجهی کاهش می‌‌دهد.

مقایسه کیس گیمینگ فاطر و گرین

درگاه‌های ارتباطی تعبیه‌شده در کیس Surena Z5، یک عدد USB 3.0 و دو عدد USB 2.0 از نوع A را شامل می‌‌شود. فاطر نیز از ترکیب USB 2.0 و USB 3.0 از نوع A استفاده کرده است، اما به‌‌جای یکی از درگاه‌های USB-A، پورت USB-C را به‌‌کار گرفته تا در این بخش کاربردی‌تر ظاهر شود.

جمع‌‌بندی

فاطر و گرین هر دو موفق به ارائه کیس گیمینگ اقتصادی اما ارزشمند و کاربردی شده‌اند. به‌‌طور خلاصه، کیس فاطر FG-770 رنگ‌بندی متنوع‌تر، بدنه مستحکم‌تر و درگاه‌های ارتباطی مدرن‌تری دارد. درعوض گرین برتری چون کنترلر اختصاصی نورپردازی ARGB را در اختیار کاربران قرار می‌‌دهد.

فارغ‌‌ از مشخصات و ویژگی‌‌ها، کیس گیمینگ فاطر گارانتی ٣ ساله تعویض فوری و کیس گرین نیز گارانتی ۲ ساله شرکت سازنده خود را دارند که می‌‌تواند شایان توجه باشد. علاوه‌ بر این‌ها، فاطر دو هفته تعویض بی‌قیدوشرط را هم به خریداران ارائه می‌دهد. به‌همین‌ترتیب اگر به‌ هر دلیل از خرید کیس FG-770 فاطر رضایت نداشتید، می‌توانید محصول را مرجوع و هزینه پرداختی را پس بگیرید. درنهایت، انتخاب نهایی بین این دو کیس گیمینگ اقتصادی بر عهده شما خواهد بود.

نیما جلالی
نویسنده و مجری بخش سخت‌افزار و بررسی

نیما از همون اول می‌دونست چی می‌خواد و مستقیم وارد حوزه مورد علاقش، یعنی تولید محتوای حوزه فناوری شد. عشقش بررسی و به‌چالش کشیدنه و دوست داره با گجتای روز سروکار داشته باشه. الانم مشغول تحصیل توی رشته مهندسی کامپیوتره.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی