ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خورشید مصنوعی چین
انرژی

رکورد جدید خورشید مصنوعی چین: حفظ پلاسمای 100 میلیون درجه‌ای برای 1006 ثانیه!

رکورد قبلی EAST سال 2023 به دست آمده بود. آن زمان دانشمندان توانسته بودند عملکرد پلاسما را 403 ثانیه حفظ کنند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

رآکتور توکامک ابررسانای تجربی پیشرفته (EAST) که با عنوان «خورشید مصنوعی چین» شناخته می‌شود، در جدیدترین رکوردشکنی خود توانسته عملکرد پلاسما را برای 1006 ثانیه حفظ کند. دستاورد بزرگ دانشمندان چینی علاوه‌بر ثبت رکورد جهانی جدید، پیشرفت قابل‌توجهی در زمینه دستیابی به قدرت همجوشی محسوب می‌شود.

براساس گزارش‌های منتشرشده، دانشمندان آکادمی علوم چین می‌گویند خورشید مصنوعی اکنون می‌تواند محیط عملیاتی یک نیروگاه همجوشی هسته‌ای آینده را شبیه‌سازی کند. رکورد قبلی EAST سال 2023 به دست آمده بود. آن زمان، دانشمندان توانسته بودند عملکرد پلاسما را 403 ثانیه حفظ کنند.

اهمیت توسعه خورشید مصنوعی چین

هدف اصلی خورشید مصنوعی همانندسازی فرایندهای همجوشی هسته‌ای است که در خورشید رخ می‌دهد. این فناوری با ارائه منبع انرژی پاک و نامحدود باعث پیشرفت اکتشافات فضایی می‌شود.

بیش از 70 سال است دانشمندانی از سراسر جهان برای تحقق این هدف بلندپروازانه تلاش کرده‌اند اما تولید برق از دستگاه همجوشی هسته‌ای چالش‌های مهمی دارد؛ ازجمله مقاومت در برابر دمای بیش از 100 میلیون درجه سانتی‌گراد، حفظ عملکرد طولانی‌مدت پایدار و اطمینان از کنترل دقیق فرایند همجوشی.

«گونگ شیانزو»، رئیس واحد اداره‌کننده EAST، می‌گوید چندین سیستم آن برای ثبت رکورد جدید ارتقا پیدا کرده‌اند؛ برای مثال، توان خروجی سیستم گرمایشی آن که قبلاً با قدرتی برابر با 70 هزار مایکروویو خانگی کار می‌کرد، در‌حال‌حاضر با حفظ پایداری و تداوم خود دوبرابر شده است.

EAST از آغاز به کار در سال 2006، در قالب پلتفرمی آزمایشی در دسترس دانشمندان چینی و بین‌المللی بوده است تا آزمایش‌ها و تحقیقات مربوط به همجوشی را انجام دهند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی