ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آلودگی در کره زمین
محیط زیست

ناسا شبیه‌سازی‌های تکان‌دهنده‌ای از آلودگی‌های کربنی زمین منتشر کرد [تماشا کنید]

ناسا ویدیوهایی جالبی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد انسان در طول یک سال چقدر آلودگی در کره زمین تولید می‌کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ تیر ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰

استودیوی تصویرسازی علمی ناسا چند انیمیشن و تصویر را تولید کرده است که نشان می‌دهد اگر آلودگی‌های کربنی در دنیا به‌راحتی قابل مشاهده بودند، کره زمین چگونه به‌نظر می‌رسید. این ویدیوها در نگاه اول ما را به یاد نورهای شمالی یا شفق‌های قطبی می‌اندازند، اما در واقعیت حجم عظیم آلودگی‌هایی را نشان می‌دهند که بشر سالانه تولید می‌کند.

محققان ناسا با استفاده از داده‌های موجود از توزیع آلودگی‌های دی‌اکسید کربن در سال 2021 انیمیشن‌هایی ساخته‌اند که انتشار این مواد در اتمسفر کره زمین را نشان می‌دهند. در این انیمیشن‌ها می‌توانید نحوه تولید آلودگی‌های کربنی از ابتدا تا انتهای سال 2021 را ببینید.

در این انیمیشن‌ها، آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های کربنی نارنجی، سوزاندن زیست‌توده قرمز، دی‌اکسید کربن حاصل از اکوسیستم‌های زمینی سبز و آلودگی‌های حاصل از اقیانوس آبی است. نکته آزاردهنده که البته غافل‌گیرکننده هم نیست، این است که نیم‌کره شمالی با هاله بزرگی به رنگ نارنجی پوشانده شده که نشان‌دهنده مقدار بسیار زیاد آلودگی‌های مربوط به سوخت‌های فسیلی است.

تکانه‌های سبزرنگی که گاهی دیده می‌شود، نشان می‌دهد که کره زمین چقدر توانسته است کربن‌های تولیدی را جذب کند. اقیانوس هم با تکانه‌های آبی نشان می‌دهد که چقدر موفق شده است تا کربن‌ها را از هوا بگیرد.

سطح آلودگی در زمین به نقاط بحرانی نزدیک می‌شود

حرف‌زدن درباره آلودگی‌های کربنی کار سختی است، چون اکثر مردم نسبت به آن‌ها آگاه نیستند و در بیشتر مواقع این گازها را به‌چشم نمی‌بینند. اما چنین تصویرسازی‌هایی به افراد کمک می‌کند تا بهتر با حجم آلودگی‌هایی که راهی محیط‌زیست می‌کنند و زندگی خود را در آن‌ها می‌گذرانند، آشنا شوند.

دانشمندان می‌دانند که سطح آلودگی‌ها در جهان افزایش یافته است و باید تغییراتی را در رفتار خود ایجاد کنیم تا جلوی رسیدن شرایط اقلیمی به نقاط بحرانی را بگیریم. البته ما از بعضی از این نقاط بحرانی عبور کرده‌ایم. برای مثال، سطح آب دریاها بسیار بالا آمده و میزان ذوب‌شدن یخ‌های قطبی هم به‌طرز هشداردهنده‌ای زیاد شده است. بااین‌حال، همچنان ضروری است که دست‌به‌کار شویم و برای نجات محیط‌زیست خود کاری کنیم.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی