مطالعه جدید: فضای سبز در مناطق شهری میتواند روی بهبود سلامت روان تاثیرگذار باشد
این مطالعه، خاطرنشان کرد که افزایش فضای سبز در شهرها میتواند رفاه و سلامت روان را ارتقا دهد و بسیار مهم است.
یک مطالعه جدید از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه A&M تگزاس نشان میدهد که ساکنان شهرهایی که بیشتر در معرض فضای سبز شهری هستند به خدمات بهداشت روانی کمتری نیاز دارند.
محققان فضای سبز شهری را با استفاده از NatureScore اندازهگیری کردند. این ابزار از مجموعه دادههای متعدد مرتبط با عواملی مانند هوا، آلودگی صوتی و نوری، پارکها و سایبان درختان برای محاسبه میزان و کیفیت عناصر طبیعی برای هر آدرس در ایالات متحده و چندین کشور دیگر استفاده میکند. امتیازات از 0-19 امتیاز برای فضای سبز ناکافی تا 80-100 برای فضای سبز آرمانی متغیر است.
اطلاعات چگونه جمعآوری شدند؟
برای هر مکان، آنها از دادههای مربوط به بازدیدهای سلامت روان استفاده کردند که کد پستی بیمار در آن ذکر شده بود. اطلاعات از بیمارستان تگزاس و بین سال 2014 تا اواسط سال 2019 جمعآوری شده بودند. دادهها حاوی اطلاعاتی درمورد برخورد بیمار، سن، جنسیت، قومیت، سطح تحصیلات، وضعیت شغلی، سطح فقر، تشخیص وضعیت و کد پستی بود، اگرچه هیچ بیماری شناسایی نشد.
جی مادوک، یکی از نویسندگان مقاله گفت: «ارتباط بین قرارگیری در معرض طبیعت و سلامت روان بهتر در ایالات متحده و جاهای دیگر به خوبی ثابت شده است. اما اکثر مطالعات فقط از یک یا دو شاخص اندازهگیری استفاده میکنند. مطالعه ما اولین مطالعهای بود که از NatureScore استفاده کرد که دادههای پیچیدهتری را برای مطالعه ارتباط بین قرارگیری در معرض طبیعت شهری و سلامت روان ارائه میدهد.»
ارتباط فضای سبز و سلامت روان
در مجموع 61،391،400 ملاقات سرپایی بزرگسالان در شهرهای تگزاس برای افسردگی، اختلالات دوقطبی، استرس و اضطراب انتخاب شدند. این نمونه شامل 1169 کد پستی در تگزاس شهری با میانگین امتیاز 85.8 بود. حدود نیمی از نمونهها دارای NatureScore بالا (80+) و حدود 22 درصد دارای NatureScore زیر 40 بودند.
همچنین 63 درصد مراجعهکنندگان زن، 30 درصد دارای 65 سال یا بیشتر، 54 درصد سفیدپوست غیر اسپانیایی و 15 درصد اسپانیایی تبار بودند. 27 درصد از کل جمعیت دارای مدرک لیسانس، 58 درصد شاغل و 14 درصد در فقر زندگی میکردند و 17 درصد فاقد بیمه درمانی بودند.
درصد افراد 65 ساله و بالاتر، سفیدپوست، اسپانیایی تبار و شاغل در مناطقی که امتیاز NatureScore بالاتری داشتند، بیشتر بود. علاوهبر این، کدهای پستی با NatureScore بالاتر، درصد کمتری از افراد سیاه پوست، زندگی در فقر یا بدون بیمه را داشتند.
با افزایش NatureScore یک محله، روند ابتلا به مشکلات سلامت روان کاهش یافت. درنتیجه میزان گریبانگیری مشکلات سلامت روان در محلههایی با NatureScores بالای 60 حدود 50 درصد کمتر بود.
افرادی که در محلههایی با بالاترین امتیاز زندگی میکردند در مقایسه با محلههایی با پایینترین رده NatureScore را داشتند، به میزان قابلتوجهی درگیری کمتری با سلامت روان داشتند.
مدوک گفت: «ما دریافتیم که NatureScore بالاتر از 40، که فضای سبز کافی درنظر گرفته میشود، میتواند آستانه سلامت روان باشد. احتمال ابتلا به افسردگی در افراد این محلهها 51 درصد و احتمال ابتلا به اختلالات دوقطبی 63 درصد کمتر است.»
این مطالعه، خاطرنشان کرد که این یافتهها میتواند پیامدهای مهمی برای برنامهریزی شهری داشته باشد. افزایش فضای سبز در شهرها میتواند رفاه و سلامت روان را ارتقا دهد و بسیار مهم است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.