
اپل در سال گذشته بیش از 10 میلیارد دلار از کمیسیونهای اپ استور آمریکا درآمد داشته است
برآوردهای Appfigures نشان میدهد که درآمد اپل از کمیسیونهای اپ استور در آمریکا از سال 2020 تاکنون بیش از دو برابر شده است.

براساس تازهترین تحلیل منتشرشده توسط شرکت تحلیل داده Appfigures، اپل تنها از کمیسیونهای اپ استور در ایالات متحده در سال گذشته میلادی بیش از 10.1 میلیارد دلار درآمد داشته است. این رقم نسبت به سال 2020 که درآمد اپل از کمیسیونها در آن زمان حدود 4.76 میلیارد دلار بوده، رشد چشمگیری داشته است.
درآمد اپل از اپ استور
طبق این گزارش، توسعهدهندگان اپلیکیشنهای iOS در آمریکا در مجموع 33.68 میلیارد دلار درآمد ناخالص از طریق سیستم پرداخت اپل کسب کردهاند و پس از کسر سهم اپل، 23.57 میلیارد دلار آن را دریافت کردهاند. بهطور دقیقتر، اپلیکیشنها 6.28 میلیارد دلار و بازیها 3.83 میلیارد دلار از این درآمد را برای اپل رقم زدهاند.

در سطح جهانی نیز Appfigures تخمین زده که اپ استور در سال 2024 بالغ بر 91.3 میلیارد دلار درآمد داشته و سهم اپل از کمیسیونها در این سطح به بیش از 27.39 میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که اپل در گزارش خود از اپ استور جهانی در سال 2022، عدد 104 میلیارد دلار را عنوان کرده بود، اما Appfigures رقم 61.5 میلیارد دلار را برای همان سال تخمین زده است.
دلیل این اختلاف در نحوه محاسبه درآمد است. اپل در گزارش خود خریدهایی که خارج از اپ استور انجام شدهاند اما بخشی از استفاده آن روی دستگاههای اپل بوده را نیز حساب کرده است. به عنوان مثال، اگر کاربری اشتراک Hulu را در وب خریداری کند اما بیشتر زمان مصرف خود را در دستگاههای اپل بگذراند، اپل بخشی از آن درآمد را به خود نسبت میدهد.
تصمیمات قضایی فشار را بر اپل افزایش دادهاند
این تحلیل در حالی منتشر شده که اخیراً حکم دادگاهی در آمریکا اپل را مجبور کرده تا کمیسیون 27 درصدی بر خریدهای خارجی را حذف کند. پیشتر اپل برای رعایت حکم دادگاه مربوط به پرونده شکایت اپیک گیمز، به توسعهدهندگان اجازه داده بود لینک خرید خارجی را در اپلیکیشنها قرار دهند، اما همچنان کمیسیون 27 درصدی را دریافت میکرد و محدودیتهایی برای نمایش این لینکها وضع کرده بود.
در هفته گذشته، قاضی اعلام کرد اپل با این کار «عمداً» حکم قبلی دادگاه را نقض کرده و باید محدودیتهای خود را بردارد. اکنون توسعهدهندگانی مانند اسپاتیفای، آمازون کیندل و Patreon نیز از قابلیت خرید خارجی استفاده میکنند. حتی اپلیکیشن بازی Delta هم از طریق عضویت در Patreon درآمدزایی میکند.
اپل اما به این حکم اعتراض کرده و در دفاعیه خود گفته است این تصمیم باعث «آسیب جبرانناپذیر جدی» به شرکت خواهد شد و بر پایه تخلفی است که هنوز اثبات نشده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.