ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شبکه ماهواره اروپا
مالی و سرمایه گذاری

جایگزینی برای استارلینک؛ اتحادیه اروپا برای ارائه اینترنت ماهواره‌ای 10 میلیارد یورو هزینه می‌کند

اینترنت ماهواره‌ای بومی اتحادیه اروپا تا پایان سال 2030 راه‌اندازی خواهد شد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۷ آذر ۱۴۰۳ | ۱۴:۰۰

پس از 2 سال مذاکره با بخش خصوصی، اتحادیه اروپا برای توسعه و بهره‌برداری از جایگزینی اروپایی برای سرویس‌های اینترنت ماهواره‌ای ازجمله استارلینک «ایلان ماسک»، قراردادی بسته است. اتحادیه اروپا برای توسعه و راه‌اندازی «صورت فلکی IRIS²» می‌خواهد 10 میلیارد و 600 میلیون یورو هزینه کند.

براساس گزارش فایننشال تایمز، پس از 2 پروژه بزرگ فضایی اتحادیه اروپا، سیستم ناوبری و سامانه‌های رصدی گالیله و کوپرنیک، نوبت به راه‌اندازی صورت فلکی IRIS² رسیده است. اتحادیه اروپا برای ساخت این شبکه ماهواره‌ای قراردادی 10 میلیارد و 600 میلیون یورویی (11 میلیارد و 100 میلیون دلار) با چند شرکت امضا کرده است. اتحادیه اروپا و آژانس فضایی اروپا (ESA) تقریباً 62 درصد کل هزینه را پوشش خواهند داد و مابقی از طریق سرمایه‌گذاری‌های خصوصی تأمین خواهد شد.

راه‌اندازی اینترنت ماهواره‌ای اروپا برای رقابت با استارلینک

رقابت اتحادیه اروپا با استارلینک

IRIS² اولین‌ بار سال 2022 مشارکتی عمومی-خصوصی برای ایجاد شبکه ارتباطی رمزگذاری‌شده داخلی معرفی شد. در این پروژه اتحادیه اروپا قصد دارد در قراردادی به ارزش 10.6 میلیارد یورو تا سال 2030 نزدیک به 300 ماهواره برای استقرار در مدارهای پایین و متوسط ​​زمین پرتاب کند.

ابتدا، هزینه این پروژه 6 میلیارد یورو (حدود 6 میلیارد و 300 میلیون دلار) برآورد شد اما این رقم در مذاکرات با کنسرسیوم SpaceRISE افزایش یافت. از شرکت‌هایی که اجرای پروژه IRIS² به آنها واگذار شده است، می‌توان به اپراتورهای ماهواره‌ای پیشرو SES، هیسپاست، یوتل‌ست و شرکت‌های مخابراتی و هوافضا مانند ایرباس، دویچه تلکام، Thales Alenia Space و OHB اشاره کرد.

رقابت اتحادیه اروپا با استارلینک

به‌دنبال توافق اخیر، به SpaceRISE امتیازی 12 ساله برای توسعه، استقرار و بهره‌برداری از ماهواره‌های IRIS² داده شده است. بزرگ‌ترین مشارکت‌کننده خصوصی نیز اپراتور ماهواره‌ای فرانسوی یوتل‌ست (Eutelsat) است که حدود 2 میلیارد یورو (2 میلیارد و 100 میلیون دلار) به شبکه فضایی اروپا پرداخت خواهد کرد.

پرتاب ماهواره‌های IRIS² قرار است سال 2029 آغاز شود و طی 13 مأموریت از موشک‌های سنگین اروپایی آریان 6 استفاده خواهد شد. اگر هیچ تأخیری در کار نباشد، این سرویس تا پایان 2030 کامل عملیاتی خواهد شد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی