ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ژاپن
مالی و سرمایه گذاری

ژاپن با سرمایه‌گذاری 67 میلیارد دلاری دوباره به غولی در صنعت تراشه تبدیل می‌شود

با این سرمایه‌گذاری، ژاپن تا سال 2027 تراشه‌های 2 نانومتری پیشرفته تولید خواهد کرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۹:۴۵

ژاپن در شمالی‌ترین جزیره خود که «هوکایدو» نام دارد، درحال سرمایه‌گذاری چند میلیارد دلاری است تا بتواند قابلیت‌های خود در زمینه تولید تراشه را احیا کند و از اقتصادش در برابر تنش‌های رو‌به‌افزایش آمریکا و چین محافظت کند.

براساس گزارش بلومبرگ، ژاپن در دومین جزیره بزرگ خود درحال ساخت کارخانه آینده‌نگرانه‌ای است که صنعت تراشه‌سازی این کشور را متحول خواهد کرد. طبق این گزارش، براساس این سرمایه‌گذاری که تحت‌عنوان Rapidus Corp شناخته می‌شود، تراشه‌های 2 نانومتری پیشرفته تا سال 2027 تولید انبوه خواهند شد. با توجه به استانداردهای فعلی، این یک چالش دشوار برای یک سرمایه‌گذاری 18 ماهه در کشوری محسوب می‌شود که نسبت به رقبای خارجی خود در زمینه تولید نیمه‌هادی‌ها عقب مانده است.

ژاپن به‌دنبال استفاده از تنش بین چین و آمریکا

اما با توجه به اینکه ایالات‌متحده و چین بر سر دسترسی به آخرین تجهیزات و تخصص‌های تراشه‌سازی درحال مبارزه با یکدیگر هستند، دولت ژاپن تلاش دارد تا از این فرصت استفاده کند و دوباره به یک غول در زمینه تراشه‌سازی تبدیل شود.

ژاپن در کمتر از سه سال، حدود 4 تریلیون ین (26.7 میلیارد دلار) در زمینه احیای صنعت نیمه‌هادی خود سرمایه‌گذاری کرده است و «فومیو کیشیدا»، نخست‌وزیر این کشور حمایت مالی از این صنعت را هدف قرار داده تا در نهایت با حمایت بخش خصوصی میزان سرمایه‌گذاری در آن به 10 تریلیون ین (حدود 67 میلیارد دلار) برسد. از جمله دیگر اهداف توکیو می‌توان به سه‌برابرشدن میزان فروش تراشه‌های تولید داخل به بیش از 15 تریلیون ین تا سال 2030 اشاره کرد.

استراتژی جدید تولید تراشه ژاپن دو هدف اصلی را دنبال می‌کند: اول، این کشور قصد دارد به یک مکان برتر برای تولید تراشه‌های قدیمی تبدیل شود و بزرگ‌ترین نام‌های خارجی را به خود جذب کند. هدف دوم پروژه Rapidus این است که ژاپن را به‌عنوان یکی از بازیکنان اصلی حوزه تراشه‌های سیلیکونی به جایگاه اول برساند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی