ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

درآمد OpenAI
مالی و سرمایه گذاری

درآمد 1.6 میلیارد دلاری خالق ChatGPT در سال 2023؛ افزایش 5700 درصدی نسبت به 2022

آخرین‌بار در اواسط اکتبر گفته شده بود که درآمد سالانه این شرکت به 1.3 میلیارد دلار رسیده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۰ دی ۱۴۰۲ | ۱۱:۳۰

OpenAI طی ماه گذشته روزهای عجیبی را پشت‌سر گذاشت و ابتدا «سم آلتمن»، مدیرعامل آن به‌طور ناگهانی اخراج شد، اما او درنهایت به‌سمت خود بازگشت. بااین‌حال، استارتاپ سازنده چت‌بات ChatGPT حتی با وجود این مشکلات، از نظر مالی عملکرد خوبی داشته است. طبق آخرین گزارش‌های مربوطه، این شرکت 1.6 میلیارد دلار درآمد سالانه داشته که نسبت به رقم 1.3 میلیارد دلاری که اواسط اکتبر گزارش شده بود، در عرض دو ماه 20 درصد افزایش یافته است.

استارتاپ تحت حمایت مایکروسافت، OpenAI، از زمان راه‌اندازی سرویس پریمیوم ChatGPT در فوریه سال جاری روند رو‌به‌رشد خود را حفظ کرده و کاربران بیشتری اشتراک‌های آن را خریداری می‌کنند. حالا داده‌های جدیدی توسط The Information ارائه شده است که نشان می‌دهد OpenAI می‌تواند 130 میلیون دلار درآمد ماهانه داشته باشد.

درآمد سالانه OpenAI

اما نکته چشمگیر این گزارش به مقایسه درآمد سالانه OpenAI مربوط می‌شود. به گفته اینفورمیشن، سازنده ChatGPT برای دوره 12 ماهه سال گذشته 28 میلیون دلار درآمد داشته و برای سال 2023 موفق به کسب 1.6 میلیارد دلار شده و بنابراین درآمد سالانه این استارتاپ 5700 درصد افزایش پیدا کرده است.

این رشد عظیم احتمالاً علاقه سرمایه‌گذاران را برانگیخته است؛ زیرا بلومبرگ پیش‌تر در گزارشی گفته بود که OpenAI ظاهراً درحال انجام مذاکرات اولیه برای دریافت دور جدیدی از سرمایه است که ارزش این شرکت را حداقل به 100 میلیارد دلار می‌رساند. جزئیات مربوط به شرکای جدید این شرکت هنوز مشخص نیست. گفته می‌شود که اگر این سرمایه‌گذاری طبق برنامه پیش برود، OpenAI پس از شرکت فضایی اسپیس‌ایکس متعلق به ایلان ماسک، به دومین استارتاپ ارزشمند ایالات‌متحده تبدیل خواهد شد.

علاوه‌براین، OpenAI ظاهراً مذاکراتی را برای جمع‌آوری بودجه بین 8 تا 10 میلیارد دلاری از شرکت مستقر در ابوظبی G42 انجام داده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی