ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تسلا
مالی و سرمایه گذاری

بحران در تسلا؛ کاهش ۷۱ درصدی سود در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۵

تنش‌های سیاسی، تعرفه‌ها و رقابت شدید شرکت‌های چینی دلایل عمده کاهش درآمدهای تسلا هستند.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۰:۰۰

تسلا اولین گزارش مالی سال ۲۰۲۵ خود را منتشر کرده که از کاهش قابل‌توجه درآمدها و سود این شرکت خودروسازی حکایت دارد. تسلا در ماه‌های اخیر درگیر حواشی زیادی بوده است.

براساس گزارش منتشرشده، تسلا در سه‌ماهه اول سال ۱۹.۳ میلیارد دلار درآمد کسب کرده و سود خالص این شرکت نیز ۴۰۹ میلیون دلار بوده است. این درحالی است که تسلا در مدت مشابه سال گذشته توانسته بود ۲۱.۳ میلیارد دلار درآمد کسب کند، اما حالا با کاهش ۹.۴ درصدی درآمدها مواجه شده است.

سود و درآمد تسلا نسبت به سال گذشته کاهش یافته است

تسلا

سود خالص تسلا نیز کاهش قابل‌توجهی داشته، به‌طوری‌که این شرکت حالا با کاهش ۷۱ درصدی سود دست‌وپنجه نرم می‌کند. علاوه‌براین، درآمد تسلا از فروش خودرو حدود ۲۰ درصد کاهش یافته و از ۱۷.۴ میلیارد دلار در سه‌ماهه اول ۲۰۲۴ به ۱۳.۹ میلیارد دلار در سه‌ماهه اخیر نزول کرده است.

تسلا در نامه‌ای به سهام‌داران خود، تعرفه‌ها و تغییر احساسات سیاسی را دلیل کاهش درآمد و سود خود عنوان کرد و گفت به تلاش برای خروج از وضعیت فعلی ادامه می‌دهد. البته گزارش مالی اخیر تسلا فقط حاوی خبرهای بد نیست. براساس تخمین‌های LSEG، حاشیه سود ناخالص تسلا در سه‌ماهه اول سال ۱۶.۳ درصد تخمین زده شده که از انتظارات تحلیلگران بالاتر است.

تسلا ازجمله شرکت‌هایی است که خطوط تولید گسترده‌ای در آمریکا دارد، به همین دلیل انتظار می‌رفت بتواند از تعرفه‌های وضع‌شده توسط دولت ترامپ مصون بماند. اما این شرکت می‌گوید کسب‌وکار انرژی آن، شامل پنل‌های خورشیدی و محصولات باتری خانگی، از این تعرفه‌ها آسیب دیده‌اند.

در کنار کاهش درآمد، تسلا در زمینه تحویل خودرو به مشتری نیز بدترین عملکرد ۲ سال اخیر خود را به ثبت رسانده و در سه‌ماهه اول سال تنها ۳۳۶,۶۸۱ خودرو به مشتریان تحویل داده است. خودروهایی مانند سایبرتراک نیز با کاهش تیراژ تولید مواجه شده‌اند و تسلا حالا مجبور است آنها را با تخفیف ویژه به فروش برساند.

بخشی از کاهش فروش تسلا مربوط به حواشی سیاسی ایلان ماسک است. در یک نظرسنجی، ۶۷ درصد از آمریکایی‌ها گفته‌اند که قصدی برای خرید خودروهای تسلا ندارند. همچنین تسلا در بازار اروپا و جهان نیز با رقابت سختی از سوی شرکت‌های چینی مواجه شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی