ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
استراتژی رشد

OpenAI و مایکروسافت در جلسه سنا: هیچ کشوری نمی‌تواند به تنهایی در رقابت هوش مصنوعی پیروز شود

در جلسه سنا تأکید شد که رقابت جهانی در هوش مصنوعی به زیرساخت، همکاری و نیروی کار بین‌المللی وابسته است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۲:۳۰

در جلسه‌ای بیش از سه‌ساعته در کمیته تجارت، علم و حمل‌ونقل سنا، مدیران ارشد شرکت‌هایی چون OpenAI، مایکروسافت، AMD و Coreweave از سیاست‌گذاران آمریکایی خواستند روند صدور مجوز برای ساخت زیرساخت‌های حیاتی هوش مصنوعی مانند دیتاسنترها، نیروگاه‌ها و کارخانه‌های تولید تراشه را تسهیل کنند.

سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI در این جلسه گفت آمریکا برای حفظ رهبری خود در حوزه هوش مصنوعی به زیرساخت‌های بیشتری، به‌ویژه نیروگاه‌ها، نیاز دارد. او تأکید کرد:

«من معتقدم که دهه آینده درباره وفور هوش و وفور انرژی خواهد بود. اطمینان از اینکه آمریکا در هر دو این حوزه‌ها پیشتاز است و اینکه بتوانیم این دو انقلاب بزرگ که به‌طور شگفت‌انگیزی دنیای ما را تغییر خواهند داد را کنترل کنیم، بسیار حیاتی است.»

رئیس مایکروسافت: به تنهایی نمی‌توان در حوزه هوش مصنوعی پیروز شد

بااین‌حال، «برد اسمیت»، رئیس و نایب‌رئیس مایکروسافت نظر دیگری دارد و می‌گوید:

«این رقابتی نیست که یک کشور یا یک شرکت به تنهایی بتواند در آن پیروز شود.»

او همچنین با اشاره به اهمیت همکاری بین‌المللی افزود:

«اگر آمریکا می‌خواهد در این حوزه رهبری کند، باید با جهان در ارتباط بماند. اعتماد جهانی به آمریکا وابسته به تعامل و صادرات فناوری ماست.»

وی همچنین خواستار حذف محدودیت‌های صادراتی برای کشورهای سطح دوم شد و گفت این سیاست‌ها باعث شده بیش از 120 کشور نتوانند به فناوری آمریکایی دسترسی داشته باشند.

در این جلسه، مدیران حوزه فناوری بر نیاز به تسریع در ساخت دیتاسنترها و تأمین انرژی و تراشه برای مدل‌های بزرگ هوش مصنوعی تأکید کردند. به گفته آن‌ها، موفقیت آمریکا در این حوزه مستلزم برتری در تمام سطوح پشته فناوری هوش مصنوعی است، از زیرساخت و سکوهای نرم‌افزاری گرفته تا توسعه اپلیکیشن‌ها.

لیسا سو، مدیرعامل AMD نیز در این رابطه گفته است:

«حفظ برتری ما به کیفیت در همه لایه‌های پشته فناوری نیازمند است. ایجاد اکوسیستم‌های رایگان و رقابتی، امنیت و نوآوری را تقویت می‌کند.»

از سوی دیگر، شرکت‌هایی مانند Cerebras نیز اعلام کرده‌اند که در حال برنامه‌ریزی برای ساخت دیتاسنترهای جدید هستند تا به پردازش مدل‌های هوش مصنوعی کمک کنند.

در پایان جلسه نیز وزارت بازرگانی آمریکا همزمان اعلام کرد که قصد دارد برخی محدودیت‌های صادرات تراشه به کشورها را تعدیل کند؛ قانونی که قرار بود از 15 مه اجرایی شود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی