ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بیمار فلج چینی با ایمپلنت نخاعی
سلامت

دستاورد جراحان چینی: بیمار فلج توانست با ایمپلنت نخاعی دوباره راه برود

مرد 61 ساله‌ای با مشکل فلج نخاعی به کمک این جراحی توانست در 2 هفته بدون کمک بایستد و راه برود.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۵ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۵:۳۰

جراحان در هانگژو اولین جراحی ایمپلنت «رابط عصبی حلقه‌بسته نخاعی» در چین را انجام دادند؛ بیمار فلج نخاعی 61 ساله بود و با این جراحی توانست در عرض 2 هفته بدون کمک بایستد و راه برود.

براساس گزارش Global Times، این جراحی را دانشکده پزشکی دانشگاه ججیانگ روی بیمار مردی مبتلا به فلج نخاعی انجام داد. پس از جراحی، عملکرد حرکتی اندام تحتانی بیمار بهبود قابل‌توجهی یافت و دیگر می‌تواند در خط مستقیم راه برود و فعالیت‌های متنوعی مانند چرخیدن، بالا‌وپایین رفتن از شیب‌ها و راه‌رفتن با سرعت‌های مختلف را نیز انجام دهد.

این جراحی اولین نمونه در چین است که از رابط عصبی حلقه‌بسته نخاعی استفاده می‌کند. تمام دستگاه‌های پزشکی استفاده‌شده در این جراحی، محصولاتی با حقوق مالکیت معنوی چین هستند. در چین 3.7 میلیون نفر با آسیب‌های نخاعی زندگی می‌کنند و دستاورد محققان در این جراحی می‌تواند زندگی آنها را بهبود بدهد.

درمان بیمار فلج چینی با ایمپلنت نخاعی

بیمار 61 ساله پارسال پس از سقوط از ارتفاع دچار شکستگی مهره‌های 3 و 4 ستون فقرات و فلج کامل شد. این فرد باوجود انجام عمل جراحی ستون فقرات و ۴ ماه توانبخشی، هنوز نمی‌توانست پاهایش را بلند کند و هیچ بهبود قابل‌توجهی در عملکرد حرکتی نشان نداد. همچنین این فرد هیچ کنترلی بر دفع ادرار یا مدفوع خود نداشت.

بیمار فلج چینی با ایمپلنت نخاعی

مارس امسال این بیمار تحت عمل جراحی کاشت «رابط عصبی حلقه‌بسته نخاعی» یا closed-loop spinal nerve interface قرار گرفت. حلقه‌بسته سیستمی است که بازخورد را دریافت و طبق آن عملکرد خود را تنظیم می‌کند. درمقابل حلقه‌باز سیستمی است که عملکرد آن بدون دریافت بازخورد انجام می‌شود. در جراحی حاضر نیز رابط عصبی چینی از نوع حلقه‌بسته بود؛ جراحان مغز و اعصاب الکترود تحریک نخاع با 16 نقطه تماس را دقیق در ستون فقرات بیمار و کنترل‌کننده تحریک بی‌سیم و قابل شارژ به اندازه قوطی کبریت را در شکم او قرار دادند.

پس از جراحی پزشکان الگوها و پارامترهای تحریک ایمپلنت را بهینه و تنظیم کردند. روز سوم بیمار توانست حرکاتی مانند خم‌کردن‌ و بلندکردن پاهایش را انجام دهد. روز پانزدهم پس از عمل، بدون کمک ایستاد و راه رفت. یک ماه پس از جراحی نیز عملکرد حرکتی اندام تحتانی او به‌طور قابل‌توجهی بهبود یافت. همچنین او حالا روی دفع مدفوع و ادرار خود کنترل داردکه نشان می‌دهد این فناوری نه‌فقط عملکرد حرکتی را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند مسیرهای حسی عصبی را نیز ترمیم کند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی