ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قرص
سلامت

کاهش وزن 15 درصدی در 36 هفته؛ قرص لاغری ایلای لی‌لی در فاز دوم آزمایش‌ها موفق ظاهر شد

شرکت ایلای لی‌لی نتایج آزمایش‌های بالینی قرص لاغری جدیدی را منتشر کرده که در 36 هفته با بالاترین دوز روزانه، موفق ظاهر شده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳ تیر ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

قرص لاغری جدید شرکت ایلای لی‌لی که در دست آزمایش قرار دارد، در فاز میانی پژوهش‌ها موفق شده با بالاترین دوز روزانه، پس از 36 هفته به‌طور میانگین 15 درصد وزن بیماران را کاهش دهد. این دارو حالا می‌تواند عرصه را بر دیگر داروهای لاغری ازجمله ویگووی از شرکت Novo Nordisk تنگ کند.

به گزارش سی‌ان‌ان، داروی جدید شرکت ایلای لی‌لی «اورفورگلیپرون» (Orforglipron) نام دارد و محققان می‌گویند اثر آن تا هفته سی‌وششم، یعنی تا زمانی که مطالعه ادامه داشته، از بین نرفته بود. این شرکت درواقع داروی خود را در چهار دوز روی 272 نفر با میانگین وزن 108.7 کیلوگرم آزمایش کرده بود. این افراد با دوزهایی بین 12 تا 45 میلی‌گرم تقسیم شده بودند و به یک گروه هم دارونما داده شد.

در پایان هفته سی‌وششم، درصد کاهش وزن بین 9.4 تا 14.7 درصد بود. گروه دارونما نیز 2.3 درصد کاهش وزن را تجربه کردند. کسانی که داروی اورفورگلیپرون را دریافت کردند، با بهبود سطح تری‌گلیسرید، کلسترول و فشارخون سیستولیک نیز روبه‌رو شدند. درنهایت کسانی که بیشترین دوز را دریافت کرده بودند، بالاترین اثرگذاری را تجربه کردند.

عوارض جانبی قرص لاغری ایلای لی‌لی چیست؟

محققان می‌گویند عوارض جانبی این دارو مشابه سایر داروهای لاغری است و از حالت تهوع، یبوست، اسهال و سرگیجه فراتر نمی‌رود. البته همین عوارض جانبی ظاهراً باعث شده بود تا عده‌ای از افراد دریافت دوزهای خود را متوقف کنند.

ایلای لی‌لی متذکر شده است که 91 درصد از شرکت‌کنندگان در این مطالعه سفیدپوست بوده‌اند. ازاین‌رو، در فاز سوم تحقیقات قرار است از داوطلبانی با تنوع نژادی بالاتر دعوت شود تا در این مطالعه شرکت کنند. نتایج پژوهش حاضر در مجله New England Journal of Medicine منتشر شده است.

ایلای لی‌لی همچنین در اجلاس سالانه انجمن دیابت آمریکا نتایج مطالعه‌ای جداگانه را منتشر کرده است که طی آن داروی «مونجارو» یا «تیرزپاتید» توانسته به‌طور میانگین وزن افراد چاق مبتلا به دیابت نوع 2 را در 36 هفته حدود 15 درصد کاهش دهد. این داروی تزریقی که دوز هفتگی دارد، پیش‌تر در پژوهش‌ها توانسته بود در 72 هفته وزن شرکت‌کنندگان را به‌طور متوسط 22.5 درصد کاهش دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی