ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هدست درمان علائم افسردگی
سلامت

این هدست مخصوص می‌تواند به درمان افسردگی در خانه کمک کند

دانشمندان در آزمایش‌های بالینی متوجه شده‌اند از تحریک الکتریکی با هدست می‌توان برای درمان علائم افسردگی استفاده کرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱ آبان ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۰

یک هدست مخصوص که به مغز پالس‌های الکتریکی ارسال می‌کند، در آزمایش‌های بالینی برای کمک به درمان علائم افسردگی در خانه موفق عمل کرده است. به‌علاوه، هیچ عوارض جانبی جدی در استفاده از این دستگاه گزارش نشده است.

محققان در مطالعه‌ای روی 174 نفر با استفاده از هدست شرکت Flow Neuroscience دریافتند این دستگاه می‌تواند فقط در 10 هفته، تمام علائم افسردگی را در بیش از نیمی از بیماران از بین ببرد. برخی کارشناسان مدعی‌اند این سازوکار می‌تواند برای آینده درمان این اختلال نقش بسیار مهمی داشته باشد.

هدستی برای درمان علائم افسردگی

همچنین در این تحقیق مشخص شد علائم افسردگی در 64.2 درصد بیماران دست‌کم بهبود یافته است. درصورت استفاده هم‌زمان از این دستگاه و داروهای ضدافسردگی، 67.1 درصد از افراد بهبود پیدا کردند. به‌علاوه، هیچ عوارض جانبی در استفاده از این هدست مشاهده نشد.

هدست درمان علائم افسردگی

هدست Flow Neuroscience که از روشی موسوم به تحریک جریان مستقیم از راه جمجمه (tDCS) استفاده می‌کند، شامل 2 الکترود است که جریانی ضعیف با حداکثر 2 میلی‌آمپر را به پیشانی بیمار منتقل می‌کند. پژوهشگران در طول دوره تحقیق از طریق تماس‌های ویدیویی بر روند کار نظارت داشتند. در 3 هفته ابتدایی 5 جلسه 30 دقیقه‌ای برای استفاده از هدست برگزار شد اما در 7 هفته بعدی 3 جلسه 30 دقیقه‌ای برگزار شد.

روش tDCS باعث می‌شود نورون‌ها در نواحی پیشانی مغز سریع‌تر فعال شوند؛ درنتیجه، این اتفاق می‌تواند اثری مفید بر شبکه بزرگ‌تر مغز که تحت‌تأثیر افسردگی قرار گرفته است، داشته باشد.

تخمین زده می‌شود که 5 درصد بزرگسالان در سراسر جهان مبتلا به افسردگی باشند. رایج‌ترین درمان این اختلال استفاده از داروهای ضدافسردگی و درمان‌های فیزیولوژیکی است اما بیش از یک‌سوم افراد درگیر اختلال افسردگی عمده (MDD) به بهبودی کامل دست پیدا نمی‌کنند.

نتایج این تحقیق در مجله Nature Medicine منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی