ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

داروی کرونا
سلامت

مصرف هیدروکسی کلروکین در دوره کرونا ظاهراً باعث مرگ 17 هزار نفر شده است

دارویی که از سوی دونالد ترامپ توصیه شده بود، ظاهراً در دوران همه‌گیری کرونا باعث مرگ‌ومیر هزاران نفر شده است.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۷ دی ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

داروی «هیدروکسی کلروکین» در طول همه‌گیری کرونا معمولاً بدون برچسب و مجوز خاصی مصرف می‌شد. اکنون تحقیقات نشان می‌دهند که این داروی ضدمالاریا ممکن است باعث مرگ حدود 17,000 نفر در پنج کشور اروپایی و ایالات‌متحده طی موج اول همه‌گیری کرونا شده باشد. سازمان غذا و داروی آمریکا در اسفندماه 1398 مجوز این دارو را صادر کرد، اما پس از چهار ماه دستور لغو آن را داد.

براساس مقاله منتشرشده در Biomedicine & Pharmacotherapy، این دارو باعث عوارض جانبی شدید مانند اختلالات ریتم قلب می‌شود. این دارو در طول همه‌گیری کرونا به‌عنوان یک درمان معجزه‌آسا توسط اقلیتی از پزشکان، ازجمله میکروبیولوژیست فرانسوی، «دیدیه راول» معرفی شد. گفته‌های این دانشمند مبنی بر اینکه هیدروکسی کلروکین درمانی برای کووید-19 است، توسط برخی از سیاست‌گذاران نیز تأیید شد. «امانوئل مکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه، از مرکز وی بازدید کرد و «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، این دارو را در سال 2020 توصیه کرد و اظهار داشت که قبلاً آن را مصرف کرده است.

عوارض مرگبار هیدروکسی کلروکین

سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده (FDA) مجوز استفاده اضطراری از هیدروکسی کلروکین یا HCQ را در مارس 2020 (اسفندماه 1398) صادر کرد اما چهار ماه بعد آن را لغو نمود؛ چون مشخص شد که این دارو عوارض شدیدی به‌همراه داشته است.

محققان در پژوهش جدید خود، داده‌‌ها و تحقیقات انجام‌شده در فرانسه، ایالات‌متحده، بلژیک، ایتالیا، اسپانیا و ترکیه را از مارس 2020 تا ژوئیه 2020 (اسفند 1398 تا خرداد 1399) بررسی کردند. براساس نتایج پژوهش آن‌ها، استفاده از داروی HCQ با افزایش 11 درصدی نرخ مرگ‌و‌میر همراه بوده است؛ تعداد مرگ‌ومیر در کشورهای اروپایی در بلژیک 240، در فرانسه 199، در ایتالیا 1822 و در اسپانیا 1895 نفر تخمین زده می‌شود.

البته محققان می‌گویند که این ارقام در یک بازه زمانی مشخص و فقط در چند کشور بررسی شده است و احتمالاً تعداد مرگ‌ومیر باید بیشتر از این ارقام باشد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی