ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کووید طولانی مدت
سلامت

کشف عوارض جدید کرونای طولانی‌مدت؛ افزایش خطر ابتلا به اختلالات خودایمنی و خودالتهابی

طبق این تحقیق، خطر ابتلا به بیماری‌هایی ازجمله طاسی، آلوپسی توتالیس، کرون و سارکوئیدوز در افراد دارای کووید طولانی‌مدت بیشتر است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۶ مهر ۱۴۰۲ | ۱۸:۰۰

مطالعه جدید دانشمندان ارتباط بین کرونای مزمن یا طولانی‌مدت و افزایش خطر ابتلا به اختلالات خودایمنی و خودالتهابی مانند طاسی، بیماری کرون، پسوریازیس و پیسی را نشان می‌دهد.

براساس گزارش فوربس، در این مطالعه 354,527 شرکت‌کننده مبتلا به کرونا و 6,134,940 شرکت‌کننده بدون کرونا به‌عنوان گروه کنترل حضور داشته‌اند و نتایج آن نشان می‌دهد که خطر ابتلا به بیماری‌هایی ازجمله طاسی، آلوپسی توتالیس، واسکولیت مرتبط با آنتی‌بادی سیتوپلاسمی ضدنوتروفیل، بیماری کرون و سارکوئیدوز در گروه دارای کووید بیشتر بوده است.

محققان توصیه می‌کنند که به‌دلیل وجود این ارتباط، پزشکان باید بیمارانی را که قبلاً کرونا داشته‌اند، برای بیماری‌های اشاره‌شده تحت‌نظر داشته باشند و آزمایش کنند. همچنین به گفته دانشمندان، هرچه شدت عفونت کووید بیشتر باشد، خطر ابتلا به این بیماری‌ها بیشتر است.

کرونای طولانی‌مدت؛ نشانه‌ها و عوارض

طبق اطلاعات ارائه‌شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، کرونای طولانی‌مدت علائم ماندگاری مانند ازدست‌‌دادن حس بویایی یا چشایی، درد قفسه سینه و تنگی نفس را به‌همراه دارد که این نشانه‌ها ممکن است هفته‌ها یا حتی سال‌ها ادامه داشته باشند.

افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، افرادی که دارای علائم شدید کووید بوده‌اند، افراد واکسینه‌شده و افرادی که سندرم التهابی چندسیستمی داشته‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به کرونای طولانی‌مدت قرار دارند. براساس داده‌های مؤسسه ملی بهداشت، تخمین زده می‌شود که 23 میلیون آمریکایی از کرونای طولانی‌مدت رنج می‌برند.

کووید طولانی‌مدت همچنین با اختلالات دیگری نیز مرتبط است. در مطالعات قبلی گفته شده بود که اندام‌هایی مانند کبد، قلب و کلیه‌ها ممکن است پس از غلبه بر این ویروس همچنان تحت‌تأثیر کرونا باشند. ریه‌ها به‌عنوان اولین عضو تحت‌تأثیر عفونت کرونا قرار می‌گیرد، اما در این مطالعه همچنین نشان داده شده است که این بیماری حتی پس از بهبود نیز می‌تواند بر سایر اندام‌ها تأثیر منفی بگذارد. کرونای طولانی‌مدت همچنین با افزایش خطر ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی مرتبط است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی