ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

داروی ورزش
سلامت

تولید دارویی که با شبیه‌سازی ورزش در بدن باعث لاغری می‌شود

دانشمندان داروی جدیدی را با موفقیت روی موش‌ها آزمایش کرده‌اند که موجب شبیه‌سازی ورزش در بدن و کاهش وزن می‌شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ مهر ۱۴۰۲ | ۱۱:۳۰

در عصری که همه به‌دنبال ساده‌ترین راه برای لاغرشدن هستند، دانشمندان هم سعی دارند دارویی برای شبیه‌سازی ورزش در سلول‌های بدن بسازند. در جدیدترین اقدام، گروهی از محققان در آمریکا دارویی ساخته‌اند که موفق شده است این کار را در بدن موش‌ها انجام دهد و به کاهش وزن منجر شود.

به گزارش مدیکال اکسپرس، پژوهشگرانی در میسوری و فلوریدای آمریکا دارویی تزریقی را توسعه داده‌اند که می‌تواند حس ورزش را به بافت‌های بدن القا کند و متابولیسم را افزایش دهد. این دارو که با نام SLU-PP-332 شناخته می‌شود، پروتئین‌های درون DNA را هدف قرار می‌دهد. این پروتئین‌ها ژن‌هایی را فعال می‌کنند که کنترل شیوه مصرف انرژی در بدن را بر عهده دارند.

داروی SLU-PP-332 درحال‌حاضر فقط روی موش‌ها آزمایش شده است، اما موش‌هایی که به‌مدت یک ماه این دارو را دریافت کردند، در مقایسه با گروه کنترل، با وجود مصرف غذای مشابه، کمتر وزن گرفتند، چربی بیشتری سوزانده و سطح کلسترول کمتری داشتند.

داروی شبیه‌ساز ورزش موجب کاهش وزن می‌شود

دانشمندان در این آزمایش ابتدا گروهی از موش‌ها را تحت یک رژیم غذایی پرچربی قرار دادند تا چاق شوند. سپس به تعدادی از آن‌ها به مدت 28 روز SLU-PP-332 داده شد. در پایان کار موش‌هایی که این دارو را مصرف کرده بودند، 12 درصد سبک‌تر از موش‌های گروه دارونما بودند.

به‌علاوه، این موش‌ها تنها حدود نیم گرم چربی به بدن خود اضافه کرده بودند، درحالی‌که گروه دارونما حدود پنج گرم چربی ذخیره کرده بودند. محققان می‌گویند داروی آن‌ها همچنین به کاهش سطح کلسترول و تری‌گلیسرید خون منتهی می‌شود.

پژوهشگران داروی شبیه‌سازی ورزش خود را روی موش‌هایی که نه با رژیم غذایی خاص، بلکه به‌طور طبیعی چاق بودند نیز آزمایش کردند. در این آزمایش موش‌های چاقِ سه‌ماهه تحت یک رژیم معمولی قرار گرفتند و به‌ مدت 12 روز داروی SLU-PP-332 یا دارونما دریافت کردند.

در پایان موش‌هایی که داروی واقعی مصرف کرده بودند، با وجود خوردن غذای یکسان، با کاهش چربی بدن روبه‌رو شدند. محققان می‌گویند وزن کبد آن‌ها نیز کاهش پیدا کرده بود.

دکتر «توماس بوریس»، استاد داروسازی دانشگاه فلوریدا می‌گوید: «زمانی که از این دارو روی موش‌ها استفاده می‌کنید، می‌توانید ببینید که کل متابولیسم بدن آن‌ها به استفاده از اسیدهای چرب روی می‌آورد که این اتفاق شباهت زیادی به روزه‌گرفتن یا ورزش‌کردن دارد. درنتیجه حیوان وزن کم می‌کند.»

این اولین داروی شبیه‌ساز ورزش در بدن نیست، اما آینده روشنی را ترسیم می‌کند. البته ابتدا باید منتظر آزمایش این دارو روی انسان باشیم تا بتوانیم از نتایج عملکرد آن مطمئن شویم.

نتایج این پژوهش در مجله Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی