ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شنوایی
سلامت

هشدار دانشمندان: بیش از یک‌میلیارد نفر در معرض خطر کاهش شنوایی هستند

طبق این مطالعه، گوش‌کردن به موسیقی با صدای بلند (با هدفون) و حضور بدون محافظ گوش در کنسرت‌ها دو عامل اصلی کاهش شنوایی هستند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۰ آبان ۱۴۰۳ | ۱۸:۳۰

نحوه گوش‌دادن به موسیقی می‌تواند شنوایی شما را به خطر بیندازد. دانشمندان در پژوهش جدیدی هشدار داده‌اند بین 670 میلیون تا یک‌میلیارد و 35 میلیون نوجوان و جوان ممکن است به‌دلیل استفاده از شیوه‌های ناایمن گوش‌دادن به موسیقی با کاهش شنوایی مواجه شوند.

در این پژوهش که نتایج آن در ژورنال BMJ Global Health منتشر شده، داده‌های بیش از 19 هزار فرد بین 12 تا 34 سال در 33 پژوهش قبلی تجزیه‌وتحلیل شده است. دانشمندان در این پژوهش روی 2 منبع مهم که انسان‌ها را در معرض موسیقی با صدای بلند قرار می‌دهد، تمرکز کردند: دستگاه‌های پخش موسیقی مانند هدفون و رویدادهای زنده.

خطر کاهش شنوایی انسان‌ها

با این کار آنها متوجه شدند تقریباً 24 درصد جوانان به‌قدری با دستگاه‌های پخش موسیقی با صدای بلند به موسیقی گوش می‌دهند که به شنوایی آنها آسیب می‌رسد. همچنین 48 درصد افراد در کنسرت‌ها و سالن‌های دیگر در معرض سطح ناایمنی از صدا قرار می‌گیرند.

درمجموع، هر 2 سناریو به شیوه‌های بسیار نامطلوبی برای شنیدن موسیقی اشاره دارند که می‌تواند منجر به کاهش شنوایی ناشی از سروصدا (NIHL) شود.

علاوه‌براین، گوش‌کردن به موسیقی با صدای بلند می‌تواند مشکلات شنوایی مادام‌العمری ازجمله وزوز گوش را به همراه داشته باشد. دانشمندان باتوجه‌به نتایج خود هشدار داده‌اند بیش از یک‌میلیارد جوان ممکن است در معرض آسیب دائمی شنوایی باشند.

محققان همچنین از رهبران جهانی خواسته‌اند کاربران خود را به شیوه‌های ایمن‌تر گوش‌دادن به موسیقی تشویق کنند. به‌ گفته دانشمندان، محافظت از شنوایی می‌تواند ساده باشد و تنظیم میزان صدای موسیقی و استفاده از محافظ گوش در رویدادهای زنده می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی