ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرطان
سلامت

امیدی تازه برای درمان سرطان روده؛ گروهی از سلول‌های ایمنی می‌توانند نقش حیاتی داشته باشند

گروهی از محققان نقشه راهی پیدا کرده‌اند که با اصلاح گروهی از سلول‌های ایمنی می‌تواند درمان سرطان روده را ممکن کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۷ مهر ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

درمان سرطان روده کار دشواری است و درحال‌حاضر تنها 10 درصد از بیماران به ایمنی‌درمانی جواب می‌دهند. درنتیجه کار اکثر بیماران به جراحی کشیده می‌شود. اما حالا محققان برای اولین‌بار نقشه راه درمان جدیدی پیدا کرده‌اند که وابسته به گروهی از سلول‌های ایمنی در روده بزرگ است.

پژوهشگران «مؤسسه تحقیقات سرطان اولیویا نیوتن-جان» از دانشگاه لاتروب استرالیا دریافته‌اند که واکنش بیماران مبتلا به سرطان روده به درمان تحت تأثیر عملکرد گروهی از سلول‌های ایمنی در روده بزرگ آن‌هاست.

دکتر «لیسا میلکی»، رئیس آزمایشگاه ایمنی مخاطی و سرطان این مؤسسه می‌گوید: «سلول‌های T گاما دلتا به‌عنوان مدافعان خط مقدم روده عمل می‌کنند. آنچه این سلول‌های ایمنی را خارق‌العاده می‌کند، این است که آن‌ها دائماً درحال گشت‌زدن و محافظت از سلول‌های بافت پوششی در روده هستند و در نقش سرباز علیه تهدیدات احتمالی سرطان ظاهر می‌شوند.»

امیدی تازه برای درمان سرطان روده

زمانی که پژوهشگران نمونه‌های سرطانی بیماران را بررسی کردند، متوجه شدند که وقتی سلول‌های T گاما دلتا در تومورها وجود دارند، بیماران جواب بهتری از درمان‌ها می‌گیرند و نرخ بقای آن‌ها افزایش می‌یابد.

دانشمندان همچنین با بررسی کل میکروبیوم روده بزرگ، تمرکز بالاتری از مولکول فاکتور رونویسی 1 (TCF-1) را در سلول‌های T گاما دلتا پیدا کردند. این TCF-1 که مخصوص سلول‌های T است، در رشد و عملکرد سلول‌های T نقش تنظیم‌کننده مرکزی را ایفا می‌کند.

«مارینا یاکو»، دیگر محقق این مطالعه می‌گوید: «ما کشف کردیم که اندازه و تنوع میکروبیوم در روده بزرگ نسبت به سایر بخش‌های دل و روده، بر تجمع بالاتر مولکول TCF-1 روی سلول‌های T گاما دلتا اثر می‌گذارد. این مولکول واکنش ایمنی طبیعی بدن ما – از طریق سلول‌های T گاما دلتا – را سرکوب می‌کند و مانع از مبارزه با سرطان روده می‌شود.»

زمانی که محققان TCF-1 را از سلول‌های T گاما دلتا حذف کردند، این تغییر رفتار این سلول‌های ایمنی را عوض کرد و به کاهش چشمگیر اندازه تومورهای سرطانی منجر شد. یاکو مدعی است: «دستاورد تحقیقاتی ما که اولین در دنیاست، نقشه راه جدیدی را برای توسعه ایمنی‌درمانی‌های ترکیبی و هدفمند به‌منظور درمان مؤثرتر بیماران مبتلا به سرطان روده فراهم می‌کند.»

نتیجه پژوهش حاضر در مجله علمی Science Immunology منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی