ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آمادگی جسمانی
سلامت

محققان: حفظ تناسب اندام در سنین جوانی می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

دانشمندان می‌گویند جوانانی که آمادگی جسمانی خود را حفظ کرده‌اند، کمتر از بقیه با ریسک ابتلا به سرطان مواجه می‌شوند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

محققان با بررسی اطلاعات مربوط به بیش از یک میلیون نفر دریافته‌اند که میان حفظ سلامت قلبی-تنفسی در جوانی و کاهش ریسک ابتلا به سرطان رابطه مستحکمی وجود دارد. به عبارت دیگر، جوانانی که آمادگی جسمانی خود را حفظ می‌کنند، ظاهراً 40 درصد کمتر از بقیه افراد با ریسک ابتلا به سرطان مواجه می‌شوند.

به گزارش یورونیوز، دانشمندان در پژوهش بزرگی، با بررسی اطلاعات بیش از یک میلیون مرد سوئدی متوجه شده‌اند افرادی که سلامت قلب و سیستم تنفسی خود را حفظ کرده بودند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان‌های سر، گردن، معده، لوزالمعده، مری، کبد، روده، کلیه و ریه قرار داشته‌اند. افرادی که قلب و سیستم تنفسی سالمی دارند، می‌توانند به مدت طولانی ورزش‌های هوازی نظیر دو، دوچرخه‌سواری و شنا انجام دهند.

محققان برای انجام این تحقیق از اطلاعات بین سال‌های 1968 تا 2005 در پایگاه داده سربازان وظیفه سوئد استفاده کردند. این اطلاعات پس از انجام آزمون‌های فیزیکی استاندارد در زمان آغاز خدمت سربازی در بازه سنی 16 تا 25 سالگی به‌دست آمده بود. در این آزمون‌ها داده‌هایی مثل قد، وزن، فشار خون، قدرت عضلانی و سلامت قلب و سیستم تنفسی ثبت شده بود.

دانشمندان می‌گویند کسانی که از نظر سلامت قلبی-تنفسی در سطح پایینی قرار داشتند، اندکی بیشتر احتمال داشت که چاق باشند، بیشتر احتمال داشت که سابقه مصرف الکل و مواد مخدر داشته باشند و بیشتر احتمال داشت که والدینی با سطح تحصیلات پایین‌تر داشته باشند.

آمادگی جسمانی چقدر می‌تواند ریسک سرطان را کاهش دهد؟

در انتهای این مطالعه مشخص شد که 84,117 نفر از میان 1,078,000 نفر حداقل یک بار در طول دوره نظارت‌ها که به‌طور میانگین 33 سال طول کشیده بود، به سرطان مبتلا شده بودند. برخورداری از سطح بالاتری از سلامت قلبی-تنفسی از رابطه‌ای خطی با کاهش ریسک ابتلا به برخی از انواع خاص سرطان خبر می‌داد.

در پایان پژوهش مشخص شد که سلامت قلبی-تنفسی با 39 درصد کاهش ریسک سرطان مری، 40 درصد کاهش ریسک سرطان کبد و 42 درصد کاهش ریسک سرطان ریه همراه است. البته افزایش سطح سلامت قلبی-تنفسی با افزایش 31 درصدی ریسک ابتلا به سرطان پوست همراه بود که احتمالاً حاکی از برخورد بیشتر این افراد با نور خورشید بوده است.

نتایج این تحقیق در مجله British Journal of Sports Medicine منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی