ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زلزله ژاپن
میان رشته ای

رویکرد جالب ژاپن در برابر زلزله: خانه‌هایی که با فشار هوا از زمین جدا می‌شوند

فناوری Air Danshin در ژاپن با استفاده از هوای فشرده، خانه‌ها را هنگام زلزله از زمین جدا کرده و مانع از انتقال لرزش می‌شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ | ۲۰:۰۰

زلزله، بخشی جدانشدنی از زندگی در ژاپن است و هر ساله هزاران زمین‌لرزه را تجربه می‌کند. در این میان، شرکت‌های ژاپنی همیشه دنبال راهکارهایی برای کاهش خسارت‌های زلزله بوده‌اند. یکی از جالب‌ترین راهکارها فناوری‌ است که با استفاده از فشار هوا، خانه را از سطح زمین جدا کرده و مانع از لرزش آن می‌شود.

استارتاپ Air Danshin، یکی از فعالان حوزه فناوری‌های مقاوم‌سازی ساختمان در برابر زلزله، از سال 2005 مشغول توسعه سیستمی است که خانه را هنگام زلزله موقت از زمین جدا می‌کند. ویژگی جالب این فناوری این است که جداسازی با استفاده از هوای فشرده انجام می‌شود.

نحوه مقابله با زلزله توسط فناوری ژاپنی

مکانیزم این سیستم به این صورت است که یک حسگر لرزش دائم فعالیت‌های زمین‌لرزه‌ای را پایش می‌‌کند. به‌محض شناسایی زلزله، کمپرسور هوایی که بیرون خانه قرار دارد، هوا را با فشار زیاد وارد بخش زیرین خانه می‌کند و خانه تا ارتفاعی حدود 3 سانتی‌متر از زمین جدا می‌شود و تا پایان لرزش‌ها، در این حالت معلق می‌ماند. سپس هوا به‌تدریج تخلیه شده و خانه دوباره روی زمین می‌نشیند.

این فناوری در سال‌های اخیر مورد آزمایش‌های میدانی نیز قرار گرفته است. به گفته مسئولان این شرکت، هنگام وقوع زلزله 7.3 ریشتری در سال 2021، هیچ‌یک از 30 خانه‌ای که به این سیستم مجهز بودند، آسیبی ندیدند.

بسیاری از فناوری‌های مقاوم‌سازی ساختمان بر پایه استحکام مصالح و جذب انرژی لرزه‌ها بنا شده‌اند، سیستم Air Danshin رویکرد متفاوت و جذابی دارد: حذف کامل تماس با زمین در لحظه زلزله. همین تفاوت باعث شده این فناوری توجه بسیاری از مهندسان و معماران را جلب کند.

ژاپن با تجربه تلخ زلز‌له 9.1 ریشتری توهوکو در سال 2011، به‌خوبی از اهمیت پیشگیری آگاه است. آن زلزله، خانه‌هایی که به فناوری‌های خاص مجهز بودند، آسیب کمتری دیدند؛ به همین دلیل، استفاده از روش‌هایی مانند فناوری شناور Air Danshin، می‌تواند آینده‌نگرانه و کارآمد باشد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی