ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هواپیمای X-59 ناسا
میان رشته ای

از نیویورک تا لندن در 1.5 ساعت؛ ناسا می‌خواهد هواپیماهای مافوق صوت را به بازار بیاورد

ناسا با همکاری شرکت‌های خصوصی، راه توسعه هواپیماهای مافوق صوت را هموار می‌کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ شهریور ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

ناسا از شرکت‌های خصوصی خواسته است تا پروازهای تجاری مافوق صوت را به واقعیت بدل کنند. طبق داده‌های ناسا، هواپیماهایی با سرعت 2 تا 4 ماخ معادل 2500 تا 5000 کیلومتر بر ساعت می‌توانند در 50 مسیر پرواز به‌کار گرفته شوند و مسیر لندن تا نیویورک را در کمتر از یک ساعت و نیم طی کنند. این اقدام سازمان فضایی آمریکا در شرایطی صورت گرفته است که آن‌ها آزمایش هواپیمای مافوق صوت X-59 خود را آغاز کرده‌اند.

به گزارش بیزنس اینسایدر، ناسا اخیراً با بوئینگ و نورتروپ گرومن وارد همکاری شده است تا نقشه راه سفرهای هوایی با سرعت بالاتر از 2 ماخ را ممکن کند. این شرکت‌ها همراه با همکاران خود قرار است نمونه‌های مفهومی هواپیماهایی را بسازند که می‌توانند به حداکثر سرعت 4 ماخ برسند.

طبق مقایسه‌ای که خود ناسا انجام داده است، هواپیماهای مرسوم امروزی تقریباً با سرعت 950 کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کند. بااین‌حال، جت مافوق صوت کنکورد که از رده خارج شده است، قبلاً به سرعت بالای 2 ماخ دست پیدا کرده بود.

هواپیمای X-59 ناسا

ناسا به‌طور جدی روی هواپیماهای مافوق صوت تمرکز کرده است

«مری جو لانگ-دیویس»، مدیر پروژه فناوری هایپرسونیک ناسا می‌گوید طراحی این هواپیماها برای استراتژی سفرهای پرسرعت و پیشرفته این سازمان فضایی اهمیت زیادی دارد. بنابراین باید ببینیم که این شرکت‌ها چگونه هواپیماهای مافوق صوت را طراحی خواهند کرد.

این خبر در شرایطی منتشر می‌شود که ناسا آزمایش هواپیمای مافوق صوت X-59 خود را آغاز کرده است. این هواپیما با همکاری لاکهید مارتین توسعه یافته و هدفش این است که دیوار صوتی را با تولید صدای کمتری بشکند.

این آزمایش بسیار مهم است، چون پروازهای مافوق صوت بر فراز زمین در حدود 50 سال اخیر در آمریکا ممنوع بوده‌اند. این ممنوعیت در سال 1973 وضع شد. در آن زمان شهروندان گفته بودند که از این صدا می‌ترسند و تصور می‌کنند که این هواپیماها ممکن است به املاک آن‌ها آسیب بزند. اگر آزمایش X-59 موفقیت‌آمیز باشد، این هواپیما احتمالاً در سال 2025 در برخی مناطق منتخب به‌کار گرفته خواهد شد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Nnb
    Nnb | ۵ شهریور ۱۴۰۲

    کنکورد همون هواپیمایی که شاه از فرانسه خرید و خودش امتحانش کرد

مطالب پیشنهادی