ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پرینت DNA
میان رشته ای

تکنیک جدید نوشتن روی DNA می‌تواند نحوه ذخیره‌سازی داده‌ها را متحول کند

یک رشته DNA می‌تواند ده‌ها گیگابایت داده را روی خود ذخیره کند.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۲۸ آبان ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

محققان موفق به کشف روش جدیدی برای نوشتن روی DNA شده‌اند که مانند ماشین چاپ عمل می‌کند. این روش به حدی ساده است که هرکسی می‌تواند آن را انجام دهد.

به گزارش ساینس‌آلرت، نوشتن داده روی DNA معمولاً شامل سنتز رشته‌ها به‌صورت یک حرف در یک زمان است. مانند زمانی که می‌خواهید رشته‌ای را مثل نخ از داخل مهره‌ها رد کنید. یکی از مهم‌ترین معایب این روش سرعت پایین انجام آن است به‌خصوص زمانی که میلیاردها حرف یا پایه در توالی DNA معین وجود داشته باشد.

این ماشین چاپ DNA می‌تواند تحولی جدی در ذخیره‌سازی داده باشد

پرینت DNA

ماشین چاپ DNA جدید می‌تواند این فرایند را سرعت ببخشد. تیم سازنده این ماشین از دانشگاه پکینگ چین مجموعه‌ای از ۷۰۰ ساختار DNA را ایجاد کرد که هرکدام شامل ۲۴ پایه است که مانند قطعات متحرک عمل می‌کند. این ساختارها را می‌توان به ترتیب دلخواه مرتب و داده‌های آنها را روی رشته‌های الگوی DNA چاپ کرد.

این دستگاه چاپ جدید می‌تواند به‌جای نوشتن یک بیت در یک زمان، هم‌زمان سرعت آن را تا ۳۵۰ بیت در هر واکنش افزایش دهد. برای ساده‌ترکردن این فرایند داده‌ها در حروف GCAT معمولی DNA رمزگذاری نمی‌شوند، بلکه در حروف آشنا و صفرهای باینری کدگذاری می‌شوند. دراین‌مورد، نشانگرهای شیمیایی به برخی ساختارهای DNA متصل می‌شوند اما به برخی دیگر نه.

تیم سازنده حتی توانستند این ماشین چاپ DNA را با موفقیت آزمایش کنند. در آزمایش اول، آنها ۱۰۰ درصد از دیتاها را با استفاده از روش‌های استاندارد خواندن DNA بازیابی کردند. همچنین در آزمایش دوم داده‌ها با موفقیت ۹۸.۵۸ درصد بازخوانی شدند.

چند سال اخیر، جذابیت ذخیره‌سازی داده‌ها روی DNA توجه‌های زیادی را جلب کرده حتی شرکت‌های بزرگ فناوری خواهان سرمایه‌گذاری روی آن شدند. یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های این روش چگالی فوق‌العاده آن است؛ برای مثال، می‌توانید بیش از ۱۰ میلیارد گیگابایت داده را فقط در یک سانتی‌متر مکعب DNA ذخیره کنید. همچنین این داده‌ها اگر در شرایط مناسب ذخیره شوند، می‌توانند هزاران یا حتی میلیون‌ها سال دوام بیاورند. این موضوع DNA را به دستگاه بایگانی عالی تبدیل کرده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی