ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بمب سنگرشکن آمریکا
میان رشته ای

محققان چینی: بمب‌های سنگرشکن آمریکا در برابر گلوله‌های ضدهوایی آسیب‌پذیر هستند

محققان چینی از نقطه‌ضعف بمب سنگرشکن GBU-57 خبر داده‌اند که باعث می‌شود گلوله‌های ضدهوایی به آنها نفوذ کنند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۹ تیر ۱۴۰۴ | ۲۳:۵۹

محققان چینی با انتشار نتایج یک شبیه‌سازی رایانه‌ای مدعی شده‌اند بمب سنگرشکن آمریکا موسوم به GBU-57 دارای نقطه‌ضعفی است که می‌تواند آنها را در برابر گلوله‌های ضدهوایی آسیب‌پذیر کند.

براساس گزارش‌های منتشر شده، محققان مؤسسه مکانیک و مهندسی برق شمال غرب چین، به رهبری «کویی شینگ‌ئی»، ادعا کرده‌اند که بمب سنگرشکن GBU-57 علی‌رغم اینکه دارای نوک تقویت‌شده است، دیواره‌هایی نازک به ضخامت چند سانتی‌متر دارد که آن را به هدفی آسیب‌پذیر برای گلوله‌های ضدهوایی تبدیل می‌کند.

محققان برای بررسی ادعای خود از یک شبیه‌سازی رایانه‌ای استفاده کرده‌اند و ضدهوایی معروف Oerlikon GDF ساخت سوئیس را به‌عنوان نمونه برگزیدند. این سیستم می‌تواند در مدت 5 ثانیه، 36 گلوله شلیک کند و براساس مدل‌سازی‌ها، احتمال اصابت مؤثر آنها در فاصله 1200 متری حدود 42 درصد برآورد شده است.

ضعف بمب سنگرشکن آمریکا در برابر ضدهوایی

اما پژوهشگران چینی ادعا می‌کنند که با وجود مقاومت بالای نوک تخم‌مرغی‌شکل این بمب‌ها در برابر ضربات مستقیم، دیواره‌های جانبی آن در برابر برخوردهای زاویه‌دار ضعیف هستند. طبق نتایج آزمایش‌ آنها، اگر گلوله‌ای با زاویه کمتر از 68 درجه به دیواره بمب برخورد کند، می‌تواند به داخل نفوذ و مواد منفجره غیرفعال بمب را مشتعل کند.

ضد هوایی Oerlikon GDF

البته این احتمال تنها در فاصله کمتر از 1200 متری امکان‌پذیر است و پس از این فاصله، قدرت نفوذ به‌شدت کاهش پیدا می‌کند.

محققان چینی همچنین می‌گویند برای استفاده از این رویکرد، باید نقطه‌ای مشخص از مسیر پرواز بمب از قبل هدف‌گیری شود تا زمان پاسخ‌گویی سیستم ضدهوایی به حدود 1 میلی‌ثانیه کاهش پیدا کند.

آنها تأکید کرده‌اند که اجرای این استراتژی با فناوری‌های موجود قابل انجام است و نیاز به تجهیزات پیچیده جدید ندارد. اما همچنین هشدار داده‌اند که محدودیت‌های جنگ‌های واقعی می‌تواند اجرای چنین رویکردی را دشوار کند. نیروی هوایی دشمن ممکن است پیش از شروع کار بمب‌افکن‌ها، با حملات گسترده مواضع دفاعی را نابود کند. علاوه‌برآن، بمب‌های هوشمند معمولاً پیش از اصابت، تغییر مسیر ناگهانی دارند که این موضوع هدف‌گیری دقیق را دشوارتر می‌سازد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی