ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرعت فیبر نوری
اینترنت و شبکه

رکورد خیره‌کننده ژاپنی‌ها: انتقال داده با سرعت 402 ترابیت‌برثانیه از طریق فیبر نوری

این دستاورد 25 درصد از رکورد قبلی (321 ترابیت‌برثانیه) سریع‌تر است و همچنین پهنای باند قابل‌استفاده برای انتقال را 35 درصد بیشتر می‌کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۹ تیر ۱۴۰۳ | ۱۲:۳۰

مؤسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) با همکاری مؤسسات دیگر توانسته با کابل‌های فیبر نوری موجود به انتقال داده با سرعت 402 ترابیت‌برثانیه دست پیدا کند که رکورد جدیدی در این محسوب می‌شود.

طبق گزارش‌های منتشرشده، NICT و شرکای آن در آزمایش خود سیستمی با پهنای باند 37 هرتز را توسعه‌ داده‌اند که از 1505 کانال در طول 50 کیلومتر کابل فیبر نوری تشکیل شده است. آن‌ها برای دستیابی به سرعت بی‌سابقه 402 ترابیت‌برثانیه از شش نوع تقویت‌کننده و یک اکولایزر نوری کمک گرفته‌اند.

ثبت رکورد جدید در سرعت انتقال داده با فیبر نوری

هنوز تا ارائه اینترنت دارای سرعت ترابیتی به مصرف‌کنندگان فاصله زیادی وجود دارد اما نکته‌ای که باعث می‌شود دستاورد دانشمندان ژاپنی چشمگیرتر شود، این است که این مهم با فناوری فیبر نوری موجود در جهان به دست آمده است.

محققان رکورد جدیدی در سرعت انتقال‌داده با کمک کابل‌های فیبر نوری فعلی به ثبت رسانده‌اند که سرعت آن بیش از 25 درصد از رکورد قبلی (321 ترابیت‌برثانیه) بیشتر است. همچنین پهنای باند قابل‌استفاده برای انتقال در این روش تا 35 درصد افزایش پیدا کرده است.

محققان باور دارند رویکرد آن‌ها می‌تواند وعده‌هایی را که در زمینه ارائه خدمات پرسرعت «فراتر از 5G» ارائه شده است، عملی کند. در واقع با استفاده از این تکنیک جدید در سراسر شبکه‌های فیبر مستقر، ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت می‌توانند سرعت انتقال داده و طول عمر زیرساخت‌هایشان را افزایش دهند.

البته می‌توان انتظار داشت استقرار این تکنیک در سرویس‌های موجود احتمالاً هزینه زیادی داشته باشد اما نتایج این تحقیق پتانسیل کامل فیبرهای نوری را به‌خوبی نشان می‌دهند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی