ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فضاپیمای سایکی ناسا
اینترنت و شبکه

فضاپیمای ناسا از فاصله 225 میلیون کیلومتری با سرعت 25 مگابیت بر ثانیه به زمین پیام فرستاد

فضاپیمای سایکی ناسا از فاصله‌ای تقریباً به اندازه 1.5 برابر فاصله خورشید، با لیزر با سرعت 25 مگابیت بر ثانیه به زمین پیام ارسال کرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۹:۰۰

ناسا چند ماه پیش لیزر اپتیکال فضاپیمای سایکی (Psyche) را از فاصله 16 میلیون کیلومتری دریافت کرد. این سازمان حالا اعلام کرده که یک پیام لیزری را از فاصله 225 میلیون کیلومتری از این فضاپیما گرفته است. این فاصله تقریباً معادل 1.5 برابر فاصله زمین با خورشید است.

ناسا در خبری اعلام کرد که توانسته است از فاصله 225 میلیون کیلومتری به انتقال داده با سرعت 25 مگابیت بر ثانیه دست پیدا کند. در این آزمایش از فناوری جدیدی موسوم به Deep Space Optical Communications استفاده شده است که پیش‌تر نیز ویدیوی یک گربه را از فضاپیمای سایکی در فاصله 30 میلیون کیلومتری به زمین فرستاده بود.

هدف اصلی فضاپیمای سایکی پرواز در میدان سیارکی میان مریخ و مشتری است تا به سیارکی هم‌نام خودش برسد. بااین‌حال، ناسا از این مأموریت برای آزمایش فناوری ارتباطی جدید خود هم استفاده کرده است. این فناوری می‌تواند در آینده برای مأموریت‌های مریخ و ماه به کار آید و برای ارتباطات با زمین استفاده شود.

فضاپیمای سایکی ناسا از سیستم ارتباط لیزری استفاده می‌کند

در این سیستم یک فرستنده-گیرنده، داده‌ها را از طریق یک تلسکوپ با گشادگی دیافراگم 8.6 اینچ ارسال و دریافت می‌کند. سیستم Deep Space Optical Communications در آزمایش‌های قبلی که فاصله سایکی با زمین کمتر بود، سرعت بالاتری داشت. برای مثال، در آزمایش‌های اولیه سرعت آن به 267 مگابیت بر ثانیه هم رسیده بود.

اگرچه درحال‌حاضر سرعت ارتباط با این فناوری کاهش چشمگیری پیدا کرده است، اما ناسا می‌گوید این سرعت هنوز خیلی بیشتر از حداقل سرعت 1 مگابیتی است که به‌عنوان هدف برای ارتباط از چنین فاصله زیادی با زمین تعریف شده بود.

ناسا پیش‌تر تنها از امواج رادیویی برای ارتباط با مأموریت‌های فضایی استفاده کرده بود. اما همان‌طور که درزمینه اینترنت خانگی، فیبر نوری جایگزین سیم‌های تلفن شد، لازم است فناوری‌های جدیدی ابداع شوند تا امکان ارتباط سریع‌تر با فضاپیماها و اقامت‌گاه‌های آینده بشر در سیارات دیگر فراهم گردد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی