ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ناسا
نجوم و فضا

ناسا برای اولین‌بار با فناوری لیزر، ویدیوی یک گربه را از اعماق فضا به زمین فرستاد [تماشا کنید]

این ویدیو از فاصله حدود 30 میلیون کیلومتری ارسال شده و همچنین اولین ویدیویی محسوب می‌شود که از اعماق فضا استریم شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۹ آذر ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۱

ناسا موفق شد تا از اعماق فضا ویدیوی باکیفیتی از یک گربه را استریم کند. این کلیپ 15 ثانیه‌ای از طریق فناوری لیزر به زمین ارسال شده است و در آن گربه‌ای با نام Taters دیده می‌شود که یک اشعه لیزر را دنبال می‌کند.

ویدیوی این گربه نارنجی از فاصله حدود 30 میلیون کیلومتری ارسال شده است؛ یعنی چیزی حدود 80 برابر فاصله زمین تا ماه. همچنین این اولین ویدیویی محسوب می‌شود که از اعماق فضا استریم شده است. ناسا امیدوار است که با کمک این فناوری لیزر بتواند ارتباطش با بخش‌های دور‌دست‌تر منظومه شمسی را بهبود بخشد.

ویدیوی ارسال‌شده از اعماق فضا توسط ناسا

Taters به یکی از کارکنان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) در کالیفرنیا تعلق دارد. این ویدیو ابتدا در فضاپیمای سایکی (Psyche) آپلود شده بود که در تاریخ 13 اکتبر با موشک فالکون هوی اسپیس‌ایکس از مرکز فضایی کندی فلوریدا به فضا پرتاب شد. سپس ناسا آن را با کمک فرستنده/گیرنده لیزری در این فضاپیما به زمین ارسال کرد و در 11 دسامبر این ویدیو پخش شد.

سیگنال رمزگذاری‌شده در این ویدیو سپس توسط تلسکوپ هیل در «رصدخانه پالومار» دریافت شد و پس از آن به آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) ارسال گردید. در مأموریت‌های فضایی معمولاً برای ارسال و دریافت داده‌ها از امواج رادیویی کمک گرفته می‌شود، اما کار با لیزر می‌تواند سرعت ارسال و دریافت داده‌ها را 10 تا 100 برابر افزایش دهد.

«رایان روگالین»، رهبر بخش الکترونیک JPL می‌گوید:

«با اینکه این ویدیو از میلیون‌ها مایل دورتر ارسال شده بود، موفق شدیم آن را سریع‌تر از بسیاری از اتصالات اینترنت پهن‌باند ارسال کنیم. درواقع پس از دریافت ویدیو در پالومار، از طریق اینترنت آن را به JPL ارسال کردیم و این انتقال کندتر از سیگنال دریافتی از اعماق فضا بود.»

فناوری انتقال لیزر تاکنون تنها در مدار پایین زمین آزمایش شده بود، اما در این مأموریت برای اولین‌بار از آن در اعماق فضا کمک گرفته شده است. همچنین آزمایش ناسا بخشی از مأموریت ارتباط نوری اعماق فضایی (DSOC) محسوب می‌شود که در آن فناوری‌هایی بررسی می‌شوند که با کمک آن‌ها می‌توان داده‌ها را با سرعت بیشتری به زمین ارسال کرد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی