ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

نماینده مجلس: بازار 40 تا 50 هزار میلیاردی فیلترشکن‌ها در دست افراد خاصی است

رشیدی کوچی نسبت به بازار پر‌سود و مکاره فیلترشکن ابراز نگرانی کرد. به گفته او، فیلترشکن‌ها مصرف اینترنت را افزایش داده‌اند.

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۵ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۸:۴۵

«جلال رشیدی کوچی»، نماینده مجلس، گردش مالی بازار فیلترشکن را 40 تا 50 هزار میلیارد تومان تخمین زد. او این گردش مالی بدون نظارت را در دست افرادی خاص می‌داند که از آن سود می‌برند.

رشیدی کوچی در مصاحبه با «عصر ایران» با اشاره به آسیب‌های فیلترینگ فضای مجازی گفت: «عملاً ما شاهد این هستیم که بازار پرسود و مکاره‌ای پشت‌پرده فیلترینگ شکل گرفته است که متأسفانه گردش مالی سنگینی (۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان) هم در آن اتفاق می‌افتد و ما هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ روانی می‌توانیم این موضوع را بررسی کنیم.»

عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها در ادامه توضیحات خود درباره فیلترینگ گفت: «اینکه چگونه شرایط جامعه را با تصمیماتمان به این شکل پیش بردیم، جای سؤال است.»

او به یک نظرسنجی که در یکی از شبکه‌های اجتماعی فیلترشده انجام داده، اشاره کرد و گفت: «تقریباً سی هزار نفر در آن نظرسنجی شرکت کردند. هشتاد درصد گفتند ماهیانه بالای صدهزار تومان بابت فیلترشکن هزینه می‌کنند و این باعث شکل‌گیری این گردش مالی شده است که تبعات منفی برای کشور، جامعه و اقتصاد ما دارد.»

این نماینده مجلس درباره دلایل تبعات منفی این گردش مالی گفت: «بازار پرسود، غیرقابل نظارت و خلافی در این بخش شکل گرفته؛ پس قطعاً دست افراد خاصی است. وقتی این بازار پرسود باشد، حتماً افراد معمولی نمی‌توانند به آن راه پیدا کنند.»

استفاده از فیلترشکن و افزایش مصرف اینترنت

او همچنین گفت: «وقتی ما فیلترشکن روی گوشی‌مان نصب می‌کنیم، مصرف دیتای ما چندبرابر شده و این نیز در آن عدد حساب می‌شود؛ یعنی اگر ما بسته ده گیگی را در شرایط عادی یک ماه استفاده می‌کردیم، وقتی فیلترشکن روشن شود، این مصرف اینترنت را بیشتر می‌کند؛ یعنی ده گیگ را به‌جای یک ماه در زمان کمتری مصرف می‌کنیم و این نیز پولش به جیب شرکت مخابرات می‌رود.»

نماینده مردم مرودشت در مجلس همچنین افزود: «وقتی ما می‌گوییم فیلترینگ به این شیوه درست نیست، منظورمان این نیست که با سامان‌دادن و مقابله با بی‌بندوباری در فضای مجازی مخالف هستیم؛ بلکه حرفمان آسیبی است که از این طریق به خانواده، جامعه و اقتصاد می‌رسد.»

او همچنین به تبعات استفاده از فیلترشکن اشاره کرد و گفت: «وقتی شما برای دسترسی به شبکه اجتماعی فیلترشکن نصب می‌کنید، ناخواه دسترسی به سایر سایت‌ها و شبکه اجتماعی نیز برای شما باز می‌شود که شاید در حالت عادی خانواده‌ها اجازه ندهند که فرزندان (یا خودشان) برای دسترسی به آن شبکه، فیلترشکن نصب کنند.»

به گفته رشیدی کوچی، وقتی برای استفاده از شبکه اجتماعی مجبور به نصب فیلترشکن هستید، ناخواه به شبکه‌های مستهجن هم دسترسی دارید و اینجا نظارت خانواده بر فرزند از بین می‌رود. بسیاری از مادران به من مراجعه کرده‌اند که در گوشی بچه‌هایمان مسائلی را می‌بینیم که چیزهای بدی است. نه اینکه از اینستاگرام این مطالب و محتوا را گرفته باشد، بلکه از سایت‌های پورن و مستهجن گرفته‌اند.

هشدار درباره عادی‌شدن استفاده از فیلترشکن پیش از این نیز از سوی کارشناسان فضای مجازی، جامعه‌شناسان و حتی کارشناسان فنی اینترنت طرح شده بود. در پی برگزاری هر یک از نشست‌ها و میزگردهای تخصصی این حوزه نیز همواره درباره خطرات ناشی از سوق‌دادن افراد به استفاده از فیلترشکن اظهارنظر شده است. این هشدارها تا به امروز جدی گرفته نشده و رصد مصرف اینترنت جامعه بیانگر آن است که حالا شاه‌کلید خطرآفرین به‌شکل عادی در اختیار همه افراد قرار دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad Okt
    Mohammad Okt | ۲۲ مرداد ۱۴۰۲

    مردک هم وظیفه ی وضع قانون داره و هم می تونه اگه دولت قانون رو عمل نکرد باهاش برخورد کنه خوب همینایی که می گی رو پیگیری کن تا انجام بشه نقد کردن رو همه بلدن راهکار بده چه باید کرد که هم مردم از اینترنت آزاد استفاده کنن و هم از این برنامه ها سو استفاده نشه

مطالب پیشنهادی