ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

مدیرعامل گروه دیجی‌کالا: بازار سرمایه نگاه خود را به پلتفرم‌ها تغییر دهد

پنل تخصصی «نقش بازار سرمایه در تأمین مالی زیست‌بوم دانش‌بنیان» در رویداد تأمین مالی پلتفرم‌های آنلاین برگزار شد.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۶ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۸:۲۰

مدیرعامل گروه دیجی‌کالا معتقد است تحلیلگران بازار سرمایه باید نگاهشان را نسبت به کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال تغییر دهند. به اعتقاد او در حالی که GMV در کسب‌وکارهای تجارت الکترونیک اهمیت دارد، اما صورت‌های مالی شرکت‌ها در بازار سرمایه با بحث درآمد شروع می‌شود.

در بخش پایانی رویداد تأمین مالی پلتفرم‌ها، پنل تخصصی «نقش بازار سرمایه در تأمین مالی زیست‌بوم دانش‌بنیان» برگزار شد.

«سعید محمدی»، مدیرعامل گروه دیجی‌کالا در این پنل گفت: «چالش IPO شرکت‌های فناور در بورس، ریشه‌ای است و به ناهماهنگی میان بازار سرمایه و ماهیت این شرکت‌ها بازمی‌گردد.»

به گفته وی چه در سرمایه‌گذاری و چه در تحلیل شرکت‌ها، فضای سنتی عمدتاً گذشته‌نگر است و شرکت‌ها بر اساس عملکرد گذشته ارزش‌گذاری می‌شوند؛ در‌حالی‌که در شرکت‌های فناوری‌محور، چشم‌انداز رشد آینده هم نقش تعیین‌کننده‌ای دارد:

«کمیته پذیرش ما چند ماه پیش برگزار شد و حدود ۹ ساعت به طول انجامید. بسیاری از سوالاتی که در آن جلسه مطرح شد، در فرآیند سرمایه‌گذاری خود ما بر روی دیگر شرکت‌ها اساساً مطرح نمی‌شود. ما بیشتر بر شاخص‌های آینده‌نگر مانند شبکه کاربران تمرکز داریم، چون این شاخص‌ها به ما نشان می‌دهند که آیا شرکت در سال‌های آینده سودآور خواهد بود یا نه.»

محمدی تأکید کرد تحلیلگران بازار سرمایه باید نگاه خود را نسبت به پلتفرم‌ها تغییر دهند.

چالش IPO دیجی‌کالا قیمت‌گذاری بود که تقریبا حل شده است

«محمود گودرزی»، مدیرعامل بورس تهران، نیز در این نشست به بحث پذیرش دیجی‌کالا در بورس اشاره کرد و گفت:

«داستان دیجی‌کالا یک داستان طولانی بود. دی ماه [1403] دیجی‌کالا پذیرش شد و مشکلی برای عرضه اولیه ندارد. الآن بحث بر سر قیمت‌گذاری دیجی‌کالا است که بین سهامداران عمده و مسئولان سازمان چالش بود و فکر می‌کنم حل شده است. ان‌شاءالله در سال جاری عرضه اولیه سهام دیجی‌کالا انجام می‌شود.»

او با اشاره به نقش پررنگ اقتصاد دیجیتال در بازارهای جهانی گفت یک شاخص در ایالات متحده امریکا 500 شرکت برتر در داوجونز را در خود دارد: «یک‌ سوم ارزش بازار S&P500 متعلق به ۱۰ شرکت برتر دیجیتال است. این نشان‌دهنده اهمیت راهبردی این حوزه است.»

گودرزی تأکید کرد بورس تهران براساس یک راهبرد اصولی و نه سلیقه شخصی به پذیرش شرکت‌های اقتصاد دیجیتال روی آورده است. به گفته وی تلاش بورس تهران حرکت از شرکت‌های سرمایه محور به سمت دانش‌محور است.

مدیرعامل بورس تهران از تصمیم انقلابی بورس برای پذیرش شرکت‌های فناور با سود خالص بیش از 100 میلیارد تومان نیز خبر داد و گفت این تصمیم، نقطه عطفی در تاریخ 57 ساله بورس تهران است. به اعتقاد وی این موضوع تحول بزرگی در پذیرش شرکت‌های دانش‌محور ایجاد خواهد کرد و نشان می دهد که بورس تهران به‌صورت جدی به دنبال تحول در ساختار پذیرش شرکت‌ها و تسهیل ورود کسب‌وکارهای دیجیتال به بازار سرمایه است.

یکتانت در انتظار ارزش‌گذاری

«حسام جعفری»، نایب رئیس هیئت مدیره یکتانت، در بخش پایانی این پنل به تلاش 4 ساله یکتانت برای پذیرش در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت در حال گذراند فرایند ارزش‌گذاری هستند. فرایندی که به اعتقاد او طولانی است و برای آن مثال زد که دو جلسه زمان برده تا بتوانند مدل کسب‌وکاری‌شان را توضیح دهند.

مجتبی آستانه

دانشجوی برق بودم، تو دانشگاه برنامه‌نویسی درس می‌دادم، اما در نهایت خبرنگار شدم. چراییش هم به یک سوال تکراری هم‌دانشگاهیم بر می‌گرده: «چرا نمی‌نویسی؟». به بررسی صورت‌های مالی و تحلیل کسب‌وکارها علاقمندم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی