
زیان انباشته 243 میلیارد تومانی سازمان فناوری اطلاعات ایران
صورتهای مالی ششماهه منتهی به 31 شهریور 1403 سازمان فناوری اطلاعات ایران را در ادامه بررسی کردیم.

صورتهای مالی ششماهه منتهی به 31 شهریور 1403 سازمان فناوری اطلاعات روی کدال نشان میدهد زیان انباشته این سازمان به بیش از 243 میلیارد تومان رسیده است.
سازمان فناوری اطلاعات ایران در 6 ماه نخست 1403 بیش از 201 میلیارد تومان درآمد داشت. درآمد عملیاتی این سازمان در مقایسه با 6 ماه نخست 1402 رشد 3.76 برابری دارد. زیان خالص آن نیز با افزایش 4 برابری به 89 میلیارد و 917 میلیون تومان رسید.

از وظایف سازمان فناوری اطلاعات، اجاره آدرسهای IP، خدمات ماهر CERT (مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای)، خدمات مراکز داده، خدمات تبادل اطلاعات بر بستر گذرگاه عمومی PGSB، ارزیابی فنی خدمات الکترونیکی، صدور گواهینامههای افتا، توسعه زیرساختهای ملی ارائه خدمات دولت هوشمند، توسعه زیرساخت ملی هویت فضای مازی و ارائه خدمات کسبوکارهای نوپاست.
طبق اطلاعاتی که در این گزارش آمده، درآمد خدمات پیامکی «سامانه یکپارچه پیام ایران» نیمی از درآمدهای این سازمان را میسازد.

سازمان امور مالیاتی کشور، شرکت ملی گاز ایران، شرکت سامانههای یکپارچه تعاملات الکترونیکی دانا، شرکت سامانههای تجاری نوآوران توسن و شرکت ارتباطات زیرساخت مشتریان اصلی سازمان فناوری اطلاعات ایران هستند. بیش از دوسوم درآمدهای عملیاتی این سازمان از شرکتهای یادشده به دست آمده است.

دریافت اعتبار 41 میلیارد تومانی از وزارت ارتباطات
مطابق توافق وزارت ارتباطات و سازمان برنامه و بودجه کشور، این وزارتخانه اعتبار 41 میلیارد و 600 میلیون تومانی را در اختیار سازمان فناوری اطلاعات قرار داده است.
این اعتبار بابت تأمین بخشی از هزینه رایگانسازی امکان تبادل الکترونیکی اطلاعت و پاسخگویی الکترونیکی به استعلامهای موردنیاز بین دستگاههای اجرایی است.

بهای تمامشده گذرگاه خدمات دولت GSB برای 6 ماه نخست سال گذشته بیش از 74 میلیارد تومان بوده است.
شکایت از مخابرات ایران بابت طلب 102 میلیارد تومانی
آنطورکه در سرفصل حسابهای دریافتنی تجاری آمده، شرکت مخابرات ایران بدهی 102 میلیارد و 967 میلیون تومانی به سازمان فناوری طلاعات دارد. این بدهی مربوط به اوایل دهه 90 است و مخابرات آن را نمیپذیرد.
این طلب از شرکت مخابرات ایران شامل تمام شرکتهای مخابرات استانها و بابت اجاره حدود یکمیلیون و 300 هزار IP آدرسهای در اختیار شرکت مخابرات از سال 1392 الی 1395 است:
«باتوجهبه انتزاع شرکت مخابرات ایران در سال 1388 به بخش غیردولتی، آن شرکت ادعای مالکیت IP آدرسهای مذکور را در قالب انتقال شبکه ارتباطات کشور مشتمل بر لایه دسترسی به مشترکین داشته و از پرداخت مطالبات فوق خودداری کرده است.»

بنابر اعلام سازمان فناوری اطلاعات و با موافقت وزیر ارتباطات، ۱۳۹۸/۹/۲۷ دادخواست بدوی به مجتمع قضایی شهید مفتح تهران ارائه شده اما بهدلیل کمبود نقدینگی برای سپردهگذاری، صرفاً این طلب از شرکتهای مخابرات استان خراسان شمالی، مخابرات ایران، خراسان جنوبی، کهگلویه و بویر احمد به مبلغ یکمیلیارد و 500 میلیون تومان مطالبه شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.