از دولت و مجلس اصرار، از وزارت بهداشت انکار: فقط داروخانه را مجاز به خریدوفروش دارو میدانیم
برخلاف اظهارات وزیر بهداشت، پلتفرمهای حوزه سلامت آنلاین مستقیماً اقدام به فروش دارو نکردهاند و نقش واسط میان داروخانه و بیمار را ایفا میکنند.
درحالیکه معاونت علمی، کارگروه اقتصاد دیجیتال، هیئت مقرراتزدایی و مجلس بر فراهمسازی شرایط توزیع آنلاین دارو تأکید دارند، اما وزارت بهداشت همچنان روی مخالفت خود پافشاری میکند. وزیر بهداشت در سخنان جدیدی تأکید کرد که وزارتخانه تحت امر او تنها «داروخانه» را بهعنوان مرجع قانونی خریدوفروش دارو میشناسد.
«بهرام عیناللهی»، وزیر بهداشت، در گفتوگو با مهر درباره خریدوفروش اینترنتی دارو گفت: «درزمینه خریدوفروش دارو، یک داروخانه را مسئول میدانیم. داروخانه میتواند هم بهشکل مجازی و هم بهشکل حضوری داروهای خود را به افرادی که نسخه دارند، تحویل دهد. ما به غیر از داروخانه، کسی را مجاز نمیدانیم. در داروخانه پزشک داروساز حضور دارد و تجویز دارو، تداخل دارو و خطرات مربوط به دارو را قبول میکند.»
به گفته وی، در شرایطی که فرد بیماری سختی دارد و نتواند حضوری به داروخانه مراجعه کند، میتواند با داروخانه نزدیک محل زندگی خود هماهنگ کند و دارو را با پیک دارو تحویل بگیرد. عیناللهی تأکید کرد که خارج از این موضوع را وزارت بهداشت نمیپذیرد.
این سخنان درحالی از سوی وزیر بهداشت مطرح میشود که پلتفرمهای آنلاین نیز درحالحاضر وظیفه تحویل دارو را بر عهده گرفتهاند و بههیچعنوان مستقیماً دارویی را به فروش نمیرسانند. آنها نقش واسط میان داروخانه و بیمار را ایفا میکنند و پس از تأیید نسخه بیمار توسط داروخانه، داروهای تحویلی را به دست بیمار میرسانند.
مخالفت وزارت بهداشت در مقابل خواست چندین نهاد دولتی نیز در نوع خود جالب توجه است. در تیرماه سال گذشته، معاونت علمی مصوبهای درخصوص فروش اینترنتی دارو با همکاری وزارت بهداشت داشت که به تصویب هیئت وزیران رسید. براساس این مصوبه، مهلت دوماههای به وزارت بهداشت داده شد تا دستورالعملی را دراینخصوص تدوین کند؛ اما این امر محقق نشد.
یک سال بعد، معاونت حقوقی ریاستجمهوری به این موضوع ورود کرد و تیرماه امسال از وزارت بهداشت خواست که هرچه سریعتر دستورالعمل عملیاتیشدن توزیع دارو از طریق پلتفرمهای سلامتمحور را تدوین کند؛ اما بازهم وزارت بهداشت تن به این کار نداد. سپس نوبت به هیئت مقرراتزدایی رسید و این نهاد در شهریورماه تصویب کرد که پلتفرمهای آنلاین حوزه سلامت که قبلاً مجوز فعالیت گرفتهاند، برای توزیع دارو با شرایطی دیگر نیاز به مجوز ندارند. این مصوبه نیز با مخالفت سازمان غذا و دارو روبهرو شد و معاون اول رئیسجمهور در ستاد تنظیم بازار حکم به لغو آن داد.
بهتازگی نیز کمیسیون اصل 90 مجلس در نامهای خطاب به وزیر بهداشت از عدم تدوین دستورالعمل توزیع آنلاین دارو انتقاد کرد. نمایندگان مجلس به وزیر بهداشت اخطار دادند که پرونده ترک فعل برای او در کمیسیون درحال تکمیل است و در صورت اتمام مهلت چهارماهه هیئت مقرراتزدایی و عدم تعیین تکلیف، ضمانت اجرایی کمیسیون اصل 90 فعال خواهد شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.