ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

نایب‌رئیس نصر تهران درباره اتحادیه همکاری‌های دیجیتال: تحریم جلوی ورود دانش به کشور را می‌گیرد

به گفته فرامرزی، اینکه در خاورمیانه یک هم‌افزایی بین کشورهای ساکن صورت بگیرد حتماً برای ارکان این حوزه نیز خوب است.

مهدیه اسماعیلی
نوشته شده توسط مهدیه اسماعیلی | ۳ آذر ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۸

به گفته نائب‌رئیس نصر تهران، پیشنهاد اتاق بازرگانی روی کاغذ ایده خوب و قابل تقدیری محسوب می‌شود، اما تحریم یکی موانع بر سر راه کشورهایی است که درگیر آن هستند؛ مشکلی که جلوی واردات دانش و تکنولوژی روز را به کشورها می‌گیرد. 

«شهاب جوانمردی»، مدیرعامل شرکت فناپ، در رویداد روز فناوری ایران که با حمایت این شرکت در نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۳ برگزار شد، طرح شکل‌گیری اتحادیه منطقه‌ای تخصصی با نام «اتحادیه همکاری‌های دیجیتال خاورمیانه» را معرفی کرد و از تلاش اتاق بازرگانی تهران، به‌عنوان پاویون نیرومند بخش خصوصی، برای شکل‌گیری این اتحاد و همکاری استراتژیک میان اتاق‌های مشترک کشورهای منطقه خبر داد. پس از طرح این ایده، تعدادی از کارشناسان حوزه اقتصاد دیجیتال حین مفید شمردن این ایده، تحقق آن را نیازمند تلاش دولت برای کمک به بخش خصوصی و رفع تحریم‌ها دانستند. به گفته رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، مطرح‌شدن پیشنهاد اتحادیه همکاری‌های دیجیتال از سوی اتاق بازرگانی ایده خوبی است اما در این مسیر همواره موانعی مانند مسائل تحریمی وجود دارد. البته او عقیده دارد که مشکلات داخلی کشور درزمینه ورود تکنولوژی مشکل جدی‌تری بوده و بهتر است دولت به فکر رفع این موانع باشد.

«صادق فرامرزی»، نایب‌رئیس نصر تهران، در گفت‌وگو با دیجیاتو با اشاره به اینکه در عصر انقلاب دیجیتال، کشور ما در یک حفره قرار گرفته است، توضیح داد: «آنچه که ما در نمایشگاه‌های بین‌المللی می‌بینیم فاصله‌گرفتن بیشتر ایران و بیزنس‌های حوزه دیجیتال با دنیاست. این مسئله در جیتکس اخیر هم به‌طور جدی‌تر مطرح شد؛ خصوصاً وقتی دولت‌های عربی خودشان را به اقتصاد دیجیتال متصل کرده‌اند و در نمایشگاه حضور فعال داشتند؛ یعنی نمایشگاه صرفاً جنبه بیزنسی نداشته است.»

به گفته فرامرزی، نمایشگاه محلی برای جذب کارشناسان و نخبگان ایران است که به‌منزله ازدست‌دادن مداوم آن‌هاست؛ اگر ایده‌ای بتواند این ازدست‌دادن‌ها را به سینرژی تبدیل کند، ایده خوبی است. 

نایب‌رئیس نصر تهران باور دارد که پیشنهاد اتاق بازرگانی روی کاغذ ایده خوب و قابل تقدیری است: «اینکه در خاورمیانه یک هم‌افزایی بین کشورهای ساکن صورت بگیرد (چیزی که سال‌ها قبل در آمریکا و اروپا رخ داد)، حتماً برای ارکان این حوزه نیز خوب است، اما اینکه این موضوع تا چه میزان شدنی است، جای بحث دارد.»

او ادامه داد: «امیدوارم دوستان ما در اتاق بازرگانی به آن فکر کرده باشند، چرا که موانعی مانند تحریم ازجمله موانع جدی در مراحل بعد از امضای توافق‌نامه است؛ اینکه رشد معاملاتی که رشد بیزنس‌‌های داخلی را به‌دنبال دارد، به یک‌سری تسهیلات بین‌المللی وابسته است که تحریم‌ها مانع آن خواهند شد.» 

«درحال صادر‌کردن دانش و دانشمند هستیم»

فرامرزی پیرامون نقش دولت در تحقق این ایده نیز توضیح داد: «این پیشنهاد از سمت اتاق بازرگانی به‌عنوان رکن اقتصادی بخش خصوصی مطرح شده است. اتاق به‌طور مشخص رابطه ساختاریافته‌ای با دولت داشته و طبیعی است که این همراهی وجود داشته باشد؛ درحقیقت تقابل‌های سیاسی موضوعی است که می‌تواند مشکل‌ساز باشد. به‌طور مشخص اگر اتاق بخواهد به‌عنوان نهاد بخش خصوصی، کاری را به نفع بیزنس‌های داخلی جلو ببرد، طبیعی است که نیاز به پول ندارد. درنتیجه طبیعی است که از سمت دولت همراهی داشته باشد.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا چنین اتحادیه‌ای تأثیری روی صادرات دارد یا خیر؟ توضیح داد: «چیزی که ما الان داریم تنها صادرات دانش است. ما درحال صادرات دانش به همراه صاحبان آن هستیم. البته بهتر است به‌جای واژه صادرات از کلمه ازدست‌دادن استفاده کنیم؛ چرا که در قبال صادرات آورده‌ای وجود دارد. اگر قرار است چنین اتحادیه‌‌ای شکل بگیرد، امیدوارم بتواند سبب ایجاد رونق هم باشد. طبیعی است که در هر تشکلی، وقتی ارکان به یک هدف واحد فکر می‌کنند، تکثیر دانش یکی از مهم‌ترین قسمت‌هاست.» 

به باور فرامرزی، تحریم صرفاً عدم ورود کالا نیست. یکی از مهم‌ترین مسائلی که کشورهای درگیر تحریم با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، این است که کشورها از دانش روز بی‌بهره می‌مانند. این اتفاق کار و تبادل و… را سخت می‌کند. طبیعی است که اگر اتحادی بتواند برای تحریم هم راه میانبر پیدا کند، کمک‌کننده است. 

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۴ آذر ۱۴۰۲

    مغز زنگ زده و غربگدا این شکلیه دوستان! هر چی اونا میگن مگه درسته؟ دوما علم از مسلمونا شروع شد نه اروپاییا که دزدیدن از مسلمونا! دقت کنید دانشمندان ایرانی که قبلا بودن مسلمون بودن یا حتی برخی دیگر از داشنمندان!
    ذهنتون رو بزرگ کنید شما مثلا دنبال تمدن نوین اسلامی هستید؟

مطالب پیشنهادی