ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رئیس هیئت‌مدیره «شاتل» در گفت‌وگو با دیجیاتو: می‌خواهیم هم‌تراز «همراه اول» و «مخابرات» شویم

رئیس هیئت‌مدیره «شاتل» باور دارد که این اپراتور می‌تواند با خرید اپراتورهای دیگر، هم‌تراز همراه اول و مخابرات قرار بگیرد.

علی مومنی
نوشته شده توسط علی مومنی | ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۸:۱۹

«شاتل» به‌تازگی ۶۰ درصد از سهام «صبانت» را خرید تا پروژه فیبر نوری خود را با سرعت بیشتری پیش ببرد؛ پروژه‌ای که البته شهرداری‌ها مانعی قابل‌توجه بر سر راه آن محسوب می‌شوند. رئیس هیئت‌مدیره شاتل باور دارد که این اپراتور پس از صبانت می‌تواند با خرید اپراتورهای دیگر، هم‌تراز مجموعه‌های بزرگی مانند همراه اول و مخابرات قرار بگیرد.

«محمدحسن شانه‌‌ساززاده»، مؤسس و رئیس هیئت‌مدیره گروه شاتل، در گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی با دیجیاتو به سؤالات «مانی قاسمی»، بنیان‌گذار و رئیس هیئت‌مدیره دیجیاتو، در مورد شاتل، «نماوا» و وضعیت صنعت ارتباطات کشور پاسخ داد. در ادامه، گزارش مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.

بازنگری سیاست‌های فیلترینگ بعید است

شانه‌ساز‌زاده بازنگری در سیاست‌های فیلترینگ را دور از ذهن دانست و دراین‌رابطه گفت: «حداقل من تحرکی در این زمینه نمی‌بینم.»

او همچنین اعلام کرد آمار دقیق استفاده کاربران از VPN وجود دارد اما نمی‌تواند آن را علنی کند.

شانه‌ساز‌زاده در مورد اختلاف این اپراتور در پروژه VDSL با مخابرات نیز توضیح داد:‌ «شاتل در زمان وزارت آذری جهرمی روی VDSL سرمایه‌گذاری کرد اما مخابرات اجازه نداد و سرمایه‌گذاری چندصد میلیون یورویی ما از بین رفت. می‌توانستیم با کابل مسی سرعت ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه را ارائه دهیم اما مخابرات همراهی نکرد. الان به‌دنبال خسارت‌گرفتن از مخابرات هستیم.»

این مقام شاتل در مورد وضعیت اختلال‌های شبکه نیز بیان کرد:‌ «از لحاظ زیرساخت، وضعیت خوب است و اختلالات در این لایه کم شده ولی ایران شدیداً مورد حمله DDoS قرار دارد. زمان حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی، ساعت 2 و 30 دقیقه بامداد، پهنای باند DDoS مورد حمله قرار گرفت و مجبور شدیم یک‌سری آی‌پی‌ها را IranOnly کنیم. اختلالات خارج از شبکه ایران بسیار به شبکه فشار می‌آورد.»

«صبانت» آخرین خرید نیست

چندی پیش اعلام شد که شاتل ۶۰ درصد از سهام اپراتور صبانت را خریده است. رئیس هیئت‌مدیره شاتل در این رابطه اعلام کرد این آخرین خرید این شرکت نخواهد بود و در آینده برای تصاحب یکی از اپراتورهای مطرح دیگر نیز برنامه دارد.

شانه‌ساززاده گفت:‌ «در این دولت که فضا را باز گذاشته‌اند، احتمالاً یک شرکت دیگر را هم بخریم. شرکتی که یک قسمت از شهرهای کشور را دارد، می‌خریم و سرمایه‌مان را در حوزه تلکام می‌آوریم.»

«محمدحسن شانه‌‌ساززاده»، مؤسس و رئیس هیئت‌مدیره گروه شاتل

او اظهار کرد: «آقای جهرمی می‌گفت بخش خصوصی با این ادغام شرکت‌ها تبدیل به یک مگاکمپانی شود و در برابر مخابرات قد علم کند؛ ولی نشد. حرکت آقای «میری»، مدیرعامل های‌وب، با خرید پارس آنلاین متوقف شد. خریدهای ما در همین راستاست. می‌خواهیم با خریدن شرکت‌های صددرصد خصوصی UNSP که نقش مهمی ایفا می‌کنند، هم‌تراز همراه اول و مخابرات شویم.»

طبق اعلام رئیس هیئت‌مدیره شاتل، فعلاً برنامه‌ای برای ادغام این دو برند وجود ندارد و تا زمانی که سهامدار ۴۰ درصدی صبانت، سهامش را واگذار نکند، ادغام پیگیری نمی‌شود. مبلغ خرید صبانت، ۳۰ درصد به‌صورت نقد و مابقی طی اقساط ۶ ماهه پرداخت خواهد شد.

فیبر به‌جای xDSL

شاتل یکی از اپراتورهای حاضر در پروژه فیبر نوری وزارت ارتباطات است؛ پروژه‌ای که می‌خواهد تا انتهای دولت، ۲۰ میلیون خانوار و کسب‌وکار را تحت پوشش فیبر نوری قرار دهد.

مؤسس شاتل در مورد این پروژه نیز گفت:‌ «روند جذب مشترکین DSL (ADSL و VDSL) منفی است اما با جذب مشترکین فیبر درحال جبران آن هستیم. البته راه‌اندازی فیبر نوری در کل دنیا سودآور نیست و دولت‌ها برای آن یارانه می‌دهند؛ زیرا هر ۱۰ درصدی که در زیرساخت‌های ICT توسعه پیدا کنیم، تولید ناخالص داخلی (GDP) حدود ۱.۵ درصد رشد می‌کند.»

او هدف‌گذاری شاتل برای سال ۱۴۰۳ را رسیدن به ۳۰۰ هزار مشترک فیبر نوری اعلام کرد.

شانه‌ساززاده از مشکلاتی که شهرداری‌ها برای فیبرکشی ایجاد کرده‌اند نیز گله کرد و گفت: «طبق قانون، شهرداری‌ها باید مجوز حفاری برای فیبر بدهند اما بازهم همکاری نمی‌کنند. ممکن است در یک شهر بزرگ اجازه دهند تنها یک دستگاه ترنچر فعالیت کند.»

آن‌طور که او به دیجیاتو گفت، فیبر نوری در شهرهای کمتر توسعه‌یافته بیشتر توسعه پیدا کرده است و کلان‌شهرها در این زمینه عقب مانده‌اند. رئیس هیئت‌‌مدیره شاتل در مورد علت این مسئله توضیح داد‌: «تعامل با شهرداری راحت‌تر بوده و در این شهرها، ضریب نفوذ اینترنت کمتر از کلانشهرهاست. اگر در شهرهای بزرگ مانند تهران پوشش بیشتر بود،‌ مشترکین نیز بیشتر می‌شدند. این مشکل برای همه اپراتورهاست.»

او در همین خصوص افزود: «در تهران با شهرداری به تعامل نرسیدیم و پروژه خیلی کند پیش می‌رود، ولی در بقیه کلان‌شهرها تا پایان سال به پوشش کامل می‌رسیم.»

به گفته او، سرویس فیبر نوری بیشترین حاشیه سود را در میان سرویس‌های دیگر مانند ADSL و VDSL دارد. شانه‌ساززاده در مورد تعداد مشترکین فیبر این اپراتور نیز گفت: «سازمان تنظیم مقررات اعلام کرد شاتل نزدیک به ۳۵ درصد از خانوارهای متصل به فیبر را بین شرکت‌های UNSP دارد. در میان خانه‌های متصل نیز سهمی ۲۰ درصدی داریم؛ اکنون رهبر بازار فیبر هستیم.»

اوضاع مساعد «شاتل موبایل»

مهمان این قسمت لایو اینستاگرامی دیجیاتو در مورد وضعیت شاتل موبایل نیز گفت: «شاتل موبایل بزرگ‌ترین اپراتور مجازی (MVNO) خاورمیانه است و از آن بسیار راضی هستیم.»

او کاربران شاتل موبایل را یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: «این اپراتور کاملاً سودآور است و سود خوبی هم می‌دهد. ما از زیرساخت همراه اول، ایرانسل و رایتل استفاده می‌کنیم. در میان آن‌ها، رایتل از لحاظ سیگنال وضعیت بهتری دارد و اکثر کاربران استفاده از آن را ترجیح می‌دهد.» او ادعا کرد که این اپراتور تا دو سال آینده تبدیل به بزرگ‌ترین MVNO دنیا می‌شود.

هزینه سریال‌های «نماوا»

نایب‌رئیس هیئت‌مدیره نماوا در مورد این VOD متعلق به شاتل گفت ۳۰ درصد بازار را در اختیار دارد اما همچنان «فیلیمو» با سهمی ۵۰ درصدی، با اقتدار بیشترین سهم این بازار را تصاحب کرده است. به گفته شانه‌ساززاده، با رویکرد فعلی، نماوا ظرف یک سال و نیم فاصله‌اش با فیلیمو را بسیار کم خواهد کرد. او اعلام کرد که تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان در نماوا سرمایه‌گذاری شده – که البته کمتر از فیلیمو است.

او در مورد هزینه‌های ساخت سریال نیز گفت: «هزینه ساخت ارزان‌ترین سریال، حدود ۳ میلیارد تومان برای هر قسمت است. برای سریال «سووشون» قسمتی ۸ میلیارد تومان هزینه کردیم.»

او در پاسخ به سؤالی در مورد انتقادات کاربران به نمایش تبلیغات در نماوا گفت: «نتفلیکس هم تبلیغات را شروع کرده است. VODها می‌خواهند کمترین فشار به مشترک بیاید تا این محصول بماند و کاربر حفظ شود، به همین دلیل به‌سختی‌ قیمت را بالا می‌برند. یکی از روش‌ها برای حفظ قیمت، تبلیغات است. اگر این کار را نکنیم باید هزینه اشتراک را حداقل ۲ برابر کنیم.»

این مقام مسئول نماوا از برنامه این پلتفرم برای راه‌اندازی اشتراک ویژه بدون تبلیغ با قیمت ۲۰۰ هزار تومان نیز سخن گفت.

ساترا پخته‌تر شده است

مدیرعامل سابق نماوا در مورد تعاملات جدید پلتفرم‌های این حوزه با «سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)» نیز وضعیت را بهتر از قبل توصیف کرد: «از لحاظ زیرساختی نمی‌شود رگولاتور، رقیب هم باشد. ما این انتقاد را کردیم، اما ساترا پخته‌تر شده و اکنون روابطمان بسیار خوب است. آن‌ها دغدغه‌های ما را بهتر می‌شناسند و سعی می‌کنند راهی پیدا کنند. ساترا همان نظرات پیشین را دارد اما می‌توان با آن‌ها مذاکره کرد.»

مودم‌های اجباری

شانه‌ساززاده در این گفت‌وگوی اینستاگرامی از مودم‌های داخلی نیز انتقاد کرد و گفت:‌ «متأسفانه جلوی واردات مودم را گرفته‌اند و مجبوریم از مودم‌های بی‌کیفیت استفاده کنیم. شب عید ۵۰ درصد مودم‌ها را جمع‌آوری کردیم و مودم جدید تحویل دادیم. امروز به آقای وزیر عرض کردیم مودم بی‌کیفیت تمام زحمت‌های ما را از بین می‌برد. ان‌شاءالله دولت و وزارتخانه فکری بکنند. مردم چرا باید تاوان بی‌کفایتی یک واحد را پس بدهند؟ واقعاً «یوتل» مشکل جدی دارد.»

او در مورد دلیل انتخاب مودم‌های داخلی گفت: «به اجبار دولت این کار را کرده‌ایم.»‌

ویدیوی مصاحبه دیجیاتو با رئیس هیئت‌مدیره شاتل

علی مومنی

در دانشگاه در رشته اقتصاد تحصیل کردم و حالا چند سالی است به کاری که تقریبا ارتباطی به تحصیلاتم ندارد مشغول هستم، یعنی خبرنگاری. فعالیت در حوزه رسانه در ایران و احتمالا در بسیاری از کشورها کار آسانی نیست اما عشق و علاقه به خبر با تمام دردسرهایش‌ آن چیزی است که من و بسیاری از خبرنگاران را نمک‌گیر کرده است. این حرف شاید کمی کلیشه‌ای به نظر بیاید اما واقعیتی است که نمی‌شود انکارش کرد. اکنون و از ابتدای سال ۱۴۰۳ در دیجیاتو، اخبار فناوری ایران را دنبال می‌کنم و می‌نویسم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی